Εύβοια: Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 19/01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 19/01

Αν και η κακοκαιρία Λέανδρος φεύγει από τη χώρα μας σιγά - σιγά, ωστόσο τα προβλήματα και ο παγετός παραμένουν με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά αρκετά σχολεία στην Εύβοια.

Η κακοκαιρία Λέανδρος πέρασε από την Εύβοια και «έντυσε» στα λευκά αρκετές περιοχές του νομού μας. Χθες το πρωί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα Σέττα, Στενή, αλλά και αρκετοί δήμοι είδαν «λευκή» μέρα ενώ το ψύχος ήταν δριμύ.

Έτσι, ο δήμος Κύμης Αλιβερίου και ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων αποφάσισαν όπως έκαναν γνωστό με σχετική ανακοίνωση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και την Τρίτη (19/01).

Η ανακοίνωση του δήμοου Κύμης Αλιβερίου:

Με απόφαση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, λόγω παγετού και έντονων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών καθώς και το δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο της Οχτωνιάς.

Τα υπόλοιπα σχολεία (δημοτικά και Νηπιαγωγεία ) των δημοτικών Ενοτήτων Ταμυνέων , Δυστίων και Αυλώνος θα λειτουργήσουν μετά τις 10 το πρωί.

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθάς κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, αύριο Τρίτη 19/01 λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών  δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο evima.gr ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων:

Έχοντας υπ’ όψιν:

1) Το άρθρο 75 § 1 περίπτ. στ´ υποπερίπτ. 27 του Ν.3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το εδάφιο 27 της § 4 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010,

2) Την § 1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

3) Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998, όπως ισχύει.

4) Το γεγονός ότι επικρατεί έντονη χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες  και παγετός τις πρωινές ώρες.

5) Το γεγονός ότι υπάρχουν μεταφορές μαθητών στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας και για λόγους ασφάλειας των μαθητών μας.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1). Τη διακοπή μαθημάτων, για την Τρίτη  19 /1/2021, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά Σχολεία).

2). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας, τα μαθήματα θα γίνονται με ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οδηγίες της και τις σχετικές ενέργειες των διευθύνσεων των οικείων σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr