Εύβοια: «Δέκα θανατηφόρα τροχαία στην επαρχιακή οδό Μαρμαρίου -Καρύστου» – Έκκληση Μανώλη σε Σπανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: «Δέκα θανατηφόρα τροχαία στην επαρχιακή οδό Μαρμαρίου -Καρύστου» – Έκκληση Μανώλη σε Σπανό

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς ο υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου Γιάννης Μανώλης κάνει έκκληση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού Μαρμαρίου-Καρύστου

Με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ο υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου Γιάννης Μανώλης κάνει έκκληση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού Μαρμαρίου-Καρύστου.

«Τα τελευταία 20 χρόνια, 10 περίπου συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή επί της επαρχιακής οδού Μαρμαρίου – Καρύστου. Πρόκειται για μία θλιβερή κατάσταση που πρέπει να αλλάξει. Με σημερινή μου επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, κάνω έκκληση προκειμένου να λάβει μέτρα και να προβεί σε παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια του συγκεκριμένου δρόμου καρμανιόλα. Συγκεκριμένα, στην επιστολή μου αναφέρω τα κάτωθι:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Αγαπητέ Φάνη,

Η επαρχιακή οδός Μαρμαρίου – Καρύστου κατασκευάστηκε πριν περίπου 20 χρόνια από την τότε Νομαρχία Ευβοίας. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο δρόμο που έχει μειώσει αισθητά την απόσταση μεταξύ των δύο κωμοπόλεων. Ωστόσο, κρύβει πολλούς κινδύνους εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.

Από την ημέρα παράδοσης της οδού στην κυκλοφορία μέχρι και τις μέρες μας, έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων δυστυχώς τα 10 θανατηφόρα. Πρόκειται για ένα μεγάλο φόρο αίματος που έχει πληρώσει η περιοχή μας και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν προβείτε άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις θα συνεχίσει να πληρώνει!

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Καρύστου υπάρχει μεγάλη οικονομική δραστηριότητα λόγω αγροτικών, κτηνοτροφικών και άλλων εργασιών, ενώ αποτελεί την βασική οδό για τη μετάβαση ντόπιων και επισκεπτών από τις Δ.Ε. Καρύστου και Καφηρέως από και προς το λιμάνι του Μαρμαρίου. Πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Δήμου Καρύστου, που εξαιτίας και της έλλειψης κατάλληλης σήμανσης επιτρέπει στους διερχομένους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Επιπρόσθετα, σε αρκετά σημεία του δρόμου έχουν δημιουργηθεί παγίδες λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Η οδική ασφάλεια της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού, θα μπορούσε να βελτιωθεί με τις εξής παρεμβάσεις:

  • Ενίσχυση της σήμανσης που θα προειδοποιεί για παρουσία ζώων και μείωση ταχύτητας λόγω επικινδυνότητας.
  • Διόρθωση οδοστρώματος και τεχνικών έργων που έχουν υποστεί ζημία.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών.
  • Φωτισμός.
  • Αστυνόμευση.

Με την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνεστε τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι διερχόμενοι οδηγοί από το συγκεκριμένο δρόμο, καθώς και οι διαμένοντες πλησίον αυτού, και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για ζητήματα οδικής ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αναμένουμε να παρέμβετε προκειμένου να βελτιώσετε την οδική ασφάλεια επί της επαρχιακής οδού Μαρμαρίου – Καρύστου».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr