Εύβοια: Είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Χαλκίδας

Εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία σε οικία και (9) κλοπές σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας τουΤμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία σε οικία και εννέα (9) κλοπές σε καταστήματα, διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ληστεία, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς και μία ημεδαπή, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 07-01-2021,παραβίασαν παράθυρο οικίας, όπου διέμεναν δύο ημεδαπέςκαι με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν αυτές καιαφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο ταυτοποιημένοι ημεδαποί, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, ενέχονται επιπλέον, το χρονικό διάστημα από 21-09-2020 έως και 03-02-2021, στη διάπραξη τουλάχιστον εννέα (9) κλοπών από καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά), διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες αφού παραβίαζανπαράθυρα ή θύρες των καταστημάτων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα ή αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες εγκληματικές πράξεις, υπερβαίνει τις (60.000) ευρώ.  

Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο ημεδαπούς που είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας:

ο ένας είχε συλληφθεί την 24-02-2021, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σχετ. το από 25-02-2021 Δελτίο Τύπου, ενώ
ο δεύτερος είχε συλληφθεί την 28-03-2021, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην ανατίναξη Α.Τ.Μ. σε περιοχές της Εύβοιας σχετ. το από 29-03-2021 Δελτίο Τύπου.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr