Εύβοια: Έκκληση των αγροτών να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις φονικές πλημμύρες του 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Έκκληση των αγροτών να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις φονικές πλημμύρες του 2020

Δύο χρόνια μετά την φονική πλημμύρα που κατέστρεψε πολλά στρέμματα γης καθώς και αγροτικό εξοπλισμό ακόμα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις από το κρατος ύψους 2 εκατ ευρώ

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την φονική πλημμύρα που σάρωσε στο πέρασμά της τους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων το 2020 με τους αγρότες να δέχονται τεράστιο πλήγμα, καθώς οι καταστροφές που υπέστησαν τόσο σε επίπεδο σοδειάς όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού ήταν τεράστιες.

Οι αγρότες της Εύβοιας το 2020 είδαν τα χωράφια τους να μετατρέπονται σε ποτάμια με ορμητικά νερά που έπαιρναν μαζί τους τα πάντα στο πέρασμά τους καταστρέφοντας τόσο τις καλλιέργειες όσο και αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό. Δύο χρόνια μετά το κράτος δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις για τον τεχνικό εξοπλισμό, ενώ έχουν λάβει αποζημιώσει για τις χαμένες σοδιές.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους αγρότες, 202 κατα κύριο επάγγελμα αγρότες των δήμων που επλήγησαν από την φονική πλημμύρα κατέθεσαν φάκελο για χορήγηση αποζημίωσης, και τώρα το μόνο που μένει, όπως λένε είναι η υπογραφή του Χρήστου Τριαντόπουλου για να λάβουν τα χρήματά τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πολλοί αγρότες έφτιαξαν τα χωράφια και τις γεωτρήσεις με δικά τους έξοδα, λόγω της απουσίας του κράτους, ενώ χάθηκαν μηχανήματα ακόμη και τρακτέρ και πολλά χωράφια τότε καταστράφηκαν εντελώς.

Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Όλα ειναι στο χέρι του Τριαντόπουλου, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει καθώς συνεχώς αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί άμεσα η αποζημίωση, επειδή λοιπόν έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια πρέπει όντως να δοθεί η αποζημίωση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr