Εύβοια: Έκλεψαν την αποθήκη του λίγο πριν πάρει αποζημίωση για τις καταστροφές από την πυρκαγιά του 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Έκλεψαν την αποθήκη του λίγο πριν πάρει αποζημίωση για τις καταστροφές από την πυρκαγιά του 2021

Ρομά έκλεψαν την πόρτα καμένης αποθήκης στην Λίμνη Ευβοίας λίγο πριν αποζημιωθεί για τις καταστροφές από τις περσινές πυρκαγιές

Ρομά έκλεψαν την πόρτα καμένης αποθήκης στην Λίμνη Ευβοίας λίγο πριν αποζημιωθεί για τις καταστροφές από τις περσινές πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, ένας συνταξιούχος στη Λίμνη Ευβοίας, είδε πέρυσι τον Αύγουστο την αποθήκη του να καίγεται ολοσχερώς από την καταστροφική πυρκαγιά. Ένα χρόνο μετά και ενώ ακόμα περίμενε την αποζημίωση που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ριφιφι καθώς Ρομά πήραν από την αποθήκη ότι είχε απομείνει.

Δυστυχώς οι κλέφτες άρπαξαν ό,τι βρήκαν, μαζί και την μεγάλη σιδερένια πόρτα της αποθήκης έχοντας ως αποτέλεσμα ο άνδρας να λάβει… ψίχουλα για αποζημίωση από το κράτος, το οποίο ανήλθε τελικά σε λιγότερα από 3.000 ευρώ με τον άνδρα να λέει ότι πέρα από τα έξοδα του μηχανικού, με τα υπόλοιπα χρήματα ίσα που θα μπορέσει να αγοράσει τα κεραμίδια.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος, γείτονες και γνωστοί έχουν προσφερθεί να του δώσουν πόρτα για την αποθήκη του, κάτι που τον έχει συγκινήσει τρομερά, ενώ όπως λέει, δεν παραπονιέται, καθώς άλλοι έχασαν τα σπίτια τους και ένα χρόνο μετά, χωρίς να έχουν πάρει ακόμα ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης ζουν ακόμα στο ενοίκιο.

Το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων έχει θίξει επανειλημμένα ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, λέγοντας πως η κυβέρνηση εξήγγειλε fast trackδιαδικασίες, ωστόσο έχει εγκαταλείψει τους πυρόπληκτους βορειοευβοιώτες στην τύχη τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr