Εύβοια: Ενημέρωση για τον Κολοβρέχτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ενημέρωση για τον Κολοβρέχτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης

Εύβοια: Ενημέρωση για τον Κολοβρέχτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης

Για τη αξία των υγροτόπων και την αναγκαιότητα διατήρησης της βιοποικιλότητας για το μέλλον του πλανήτη μίλησαν το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021 μέλη της ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, μετά από πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης.

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) την οποία έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ και φέτος είχε ως επίσημο θέμα «Ξανα-φανταζόμαστε, ξανα-δημιουργούμε, αποκαθιστούμε».

Οι Αποστόλης Σέληνας και Ορέστης Λουκέρης ενημέρωσαν, για πάνω από μια ώρα, μαθητές και μαθήτριες των Δ’ (Δ1,Δ2) και Ε’ τάξεων του σχολείου για την ανάγκη προστασίας της φύσης, την χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί το υγροτοπικό σύστημα του  Κολοβρέχτη, τις απειλές που επιχειρούν να τον αφανίσουν, αλλά και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται από οικολογικές πρωτοβουλίες πολιτών, συλλόγους, ενεργούς πολίτες.

Τον γενικό συντονισμό της ενημερωτικής δράσης είχε η εκπαιδευτικός του σχολείου Ελένη Μπιλιούρη σε συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου Ευδοκία Ζέρβα.

Η συζήτηση λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή του κορονοϊού έγινε διαδικτυακά και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για μια επίσκεψη στον υγροβιότοπο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr