Εύβοια: Επανενεργοποιείται το Ariston test εν όψει μηχανογραφικού δελτίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Επανενεργοποιείται το Ariston test εν όψει μηχανογραφικού δελτίου

Επανενεργοποιούνται οι κωδικοί του Ariston test από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου από τις μαθήτριες και τους μαθητές για την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές, επανενεργοποιεί τους κωδικούς του Ariston test για αυτούς που δεν έτυχε να γνωρίζουν την δωρεάν παροχή του ή δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και επιθυμούν να αξιοποιήσουν την συμβουλευτική δυνατότητά του.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο σύνδεσμο: pste.gov.gr/pyxida-2022
Το Ariston test, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητες, τη δομή της προσωπικότητας καθώς και τα ενδιαφέροντα τους, προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.
Την περίοδο του Απριλίου, που η Περιφέρεια είχε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης σε αυτό (παράλληλα με τις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού και τα webinars επαγγελματικής σταδιοδρομίας της πρωτοβουλίας «Πυξίδα») ήταν 1000 περίπου οι μαθήτριες και οι μαθητές που πήραν κωδικούς αξιοποίησης του Ariston test.
«Τα αποτελέσματα της αξιοποίησης του test, πληροφορούμαστε ότι είναι εντυπωσιακά θετικά για τους μαθητές. Δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς τους και υποδεικνύουν στοχευμένα επαγγελματικές διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα οι γονείς, έμμεσα, μέσα από τους εξιδεικευμένους επιστήμονες σύνταξης του test, αντλούν απόψεις και εκτιμήσεις για την προσωπικότητα των παιδιών τους», δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Κώστας Γαλάνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr