Εύβοια: Έρχεται στη Χαλκίδα η Γιορτή της Σαρδέλας – Που και πως θα γίνει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Έρχεται στη Χαλκίδα η Γιορτή της Σαρδέλας – Που και πως θα γίνει

Η Γιορτή της Σαρδέλας θα διεξαχθεί στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα τις επόμενες ημέρες με διαγωνισμούς μαγειρικής και πλούσια δώρα

Έρχεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα η Γιορτή της Σαρδέλας που θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης «Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου μίλησε στο evima.gr και ανέφερε σχετικά:

«Είναι μία εκδήλωση η οποία έχει στόχο την προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού.Η σαρδέλα αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική επιλογή με πολλά ωφελεί για την υγεία.Το σωματείο μας στέκετε αρωγός στην προσπάθεια αυτή μέσο δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την μέρα αυτή με διαγωνισμούς μαγειρικής και πλούσια δώρα.Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Την πρωτοβουλία αναπτύσσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), με την συμμετοχή και την υποστήριξη Φορέων του νομού, ενώ η εκδήλωση έχει στόχο την προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού, μέσα από την ανάδειξη της υπεροχής της ευβοϊκής σαρδέλας ως μιας εξαιρετικά γευστικής και ωφέλιμης διατροφικής επιλογής.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πρόκειται μάλιστα να διεξαχθεί και διαγωνισμός γαστρονομίας, με κύριο υλικό φυσικά τη σαρδέλα και οι 3 πρώτοι νικητές, που θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση κριτικής επιτροπής που θα αποτελούν γνωστοί Σεφ, θα κερδίσουν από ένα ταξίδι.
Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει όποιο από τα μέλη του Σωματείου επιθυμεί (ο ίδιος ή ο Σεφ του καταστήματος) δηλώνοντας συμμετοχή στο 6937759163 (κα Μαρία Στράντζαλη).
Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων. (αυστηρά 10).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr