Εύβοια: «Καμπανάκι» αντιδήμαρχου υγείας σε γονείς για τις λοιμώξεις στα παιδιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: «Καμπανάκι» αντιδήμαρχου υγείας σε γονείς για τις λοιμώξεις στα παιδιά

Οδηγίες στους γονείς για την πρώτη μέρα ατο σχολείο

Ο αντιδήμαρχος Υγείας Κύμης Αλιβερίου, Βασίλης Φαληρέας ενημερώνει για στοιχειώδη μέτρα πρόληψης οριζόντιας μετάδοσης λοιμώξεων!

Αγαπημένοι μου γονείς στα πλαίσια της πρόληψης οριζόντιας μετάδοσης λοιμώξεων θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η διασπορά διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών (ιών,βακτηρίων) στην ευρύτερη κοινότητα ενισχύεται όταν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης!

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η αποφυγή επαφής, είτε με άτομα που έχουν πρόσφατα νοσήσει και βρίσκονται στην φάση αποδρομής, είτε με άτομα που δεν έχουν ακόμα νοσήσει αλλά έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνουν κάποια πρόδρομα συμπτώματα λοίμωξης, είναι μείζονος σημασίας! Η μετάδοση συνήθως πραγματοποιείται είτε μέσω της επαφής άμεσα ή έμμεσα, μέσω σταγονιδίων είτε μέσω της αερογενούς μετάδοσης!

Συνεπώς αύριο, ως ημέρα επανέναρξης της σχολικής περιόδου, θα ήθελα να επισημάνω στους γονείς που τα παιδιά τους έχουν καμία μορφή λοίμωξης , να παραμείνουν αν είναι εφικτό στην οικία τους μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Τα υπόλοιπα παιδιά να είναι πιο προσεκτικά αυτή την χρονική περίοδο έξαρσης των λοιμώξεων τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής πλένοντας επιμελώς τα χέρια τους σε κάθε διάλειμμα!
Ευχαριστώ για την κατανόηση!
Ευτυχισμένο και υγιές το 2024!

Υ.Γ Για περισσότερες οδηγίες απευθυνθείτε στους ιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην επισκέπτρια υγείας του Γ.Ν.Κύμης!


Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,Νέας γενιάς και Υγείας και Πρόεδρος Πρόληψης Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων Γ.Ν.Κύμης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr