Εύβοια – Κακοκαιρία «Ελπίδα» – ΔΕΔΔΗΕ: Προειδοποίηση για πεσμένα καλώδια και στύλους ηλεκτρισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Κακοκαιρία «Ελπίδα» – ΔΕΔΔΗΕ: Προειδοποίηση για πεσμένα καλώδια και στύλους ηλεκτρισμού

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολλές περιοχές της Εύβοιας χωρίς ρεύμα

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε επιφυλακή για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα δίκτυο. Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες για πεσμένα καλώδια και στύλους ηλεκτρισμού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχόμενης ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Πάνω από 25 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα – Δεν μπορούν να μετακινηθούν τα συνεργεία
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μίλησε στην ΕΡΤ για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας στο πέρασμα της οποία έπεσαν πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ. Οπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Τεράστια είναι τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στην Εύβοια καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία πρέπει να ενεργήσουν για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης στο evima.gr οι βλάβες σε όλο το Νομό είναι πάρα πολλές και δουλεύουν τέσσερα συνεργεία για την αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι περιοχές της Εύβοιας που δεν έχουν ρεύμα είναι:

Στη Νότια Εύβοια τα χωριά στο Κάβο Ντόρο τα οποία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα δύο ημέρες

Αλμυροπόταμος και Άγιος Δημήτριος

Στην Κεντρική Εύβοια Μίστρος και Αφράτι

Περιοχές της Ερέτριας

Στη Βόρεια Εύβοια πολλές διακοπές ρεύματος σε πολλές κοινότητες, όπως Αγία Άννα, Αχλάδι το μισό χωριό, Φαράκλα, Κήρινθος και Μαντούδι.

Την κατάσταση δυσκολεύει η κατάσταση στους δρόμους καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε αρκετά σημεία με βλάβες με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr