ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιοχίζει στα προάστια της Κύμης [βίντεο]

Εύβοια – Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιοχίζει στα προάστια της Κύμης [βίντεο]
Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Εύβοια θα είναι έντονες την Κυριακή και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Χιονίζει στα προάστια της Κύμης αυτή την ώρα ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως χειμερινός. Η χιονόπτωση θα επηρεάσει και τις ημιπεδινές περιοχές της Εύβοιας. Ο υδράργυρος δείχνει αυτή την ώρα 2 βαθμούς υπό το μηδέν. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, σήμερα θα υπάρξει παγετός, συνιστάτε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν η χιονόπτωση είναι πυκνή: 

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα το πρωί της Κυριακής (17.01.2021), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα ρίξουν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται την Κυριακή 17/1.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή 17 Ιανουαρίου συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια

Τοπικές χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως την Εύβοια και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς, με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr