Εύβοια Κακοκαιρία «Λέανδρος»: «Μάχη» δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα στους Αμέλαντες για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια Κακοκαιρία «Λέανδρος»: «Μάχη» δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα στους Αμέλαντες για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους

Συγκεκριμένα στους Αμέλαντες εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου καθαρίζει συνεχώς τους δρόμους καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται αλλά με χαμηλότερη ένταση αυτή την ώρα. Από νωρίς το πρώι μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους

Πυρετωδώς δουλεύουν τα μηχανήματα του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την διάνοιξη των οδικών δικτύων.

Συγκεκριμένα στους Αμέλαντες εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου καθαρίζει συνεχώς τους δρόμους καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται αλλά με χαμηλότερη ένταση αυτή την ώρα.

Από νωρίς το πρώι μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΜΥ οι επόμνες ώρες θα είναι δύσκολες καθώς αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων.

Ωστόσο στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες.

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ενώ ροτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού.

Επιχειρούν 35 μηχανήματα έργου.

Εικόνες από τους Αμέλαντες και την επιχείρηση εκχιονισμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Παρά τα έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία του Νομού μας, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, με την επιχείρηση περισσότερων από 35 ιδιόκτητων και μισθωμένων μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια και η προσβασιμότητα.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των φαινομένων, στα τμήματα Ψαχνά-ΠροκόπιΣτενήΣτρόπωνες, αλλά και σε τμήματα του οδικού μας δικτύου που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το επόμενο 24ωρο. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους,εφόσον αυτές καταστούν αναγκαίες.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παραμένει σε εγρήγορση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr