Εύβοια: Κάλαντα με νέα μέτρα για εμβολιασμένους & ανεμβολίαστους – Τι θα ανακοινωθεί σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κάλαντα με νέα μέτρα για εμβολιασμένους & ανεμβολίαστους – Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Τα κάλαντα έρχονται την παραμονή των Χριστουγέννων μαζί με τα νέα μέτρα, στην Εύβοια.

Τα καλάντα λένε τα παιδιά την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων και μαζί με αυτά αναμένεται να έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει σήμερα η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα μπαίνουν στο τραπέζι τα σχολεία. Αν και ακόμη είναι νωρίς να απαντήσει κανείς στο ερώτημα αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές στην Εύβοια, είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον τα μέτρα που ισχύουν για το κλείσιμο της τάξης θα βρεθούν στο τραπέζι. Είναι γνωστό ότι οι τάξεις και τα σχολεία δεν κλείνουν εύκολα, αλλά τα παιδιά αρρωσταίνουν με Covid. Για να κλείσει μια τάξη πρέπει να αρρωστήσουν πάνω από τα μισά. Αυτές όλες οι οδηγίες φαίνεται ότι θα εξετατούν από την αρχή.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, καθώς την Τετάρτη συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία εισηγείται στην κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα άμεσα μέσα στις γιορτές και να κλιμακωθούν με νέο ωράριο στην εστίαση και τηλεεργασία μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Οι ειδικοί ζητούν τόσο την υιοθέτηση μέτρων άμεσης εφαρμογής για την εορταστική περίοδο όσο και την περαιτέρω λήψη μέτρων σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο.

Τα νέα μέτρα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Ματαίωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ).
  • Υποχρεωτικά τεστ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Αναφορικά με τις αλλαγές στην εστίαση, δεν αποκλείεται μέτρα να ληφθούν και νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανησυχία για τους εορτασμούς των ρεβεγιόν στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και στα κλαμπ.
  • Σε κάθε περίπτωση αναμένεται και νέο ωράριο στην εστίαση με λουκέτο τα βράδια.

Μέτρα και στα σχολεία

Την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει και τη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου οι ειδικοί να καταλήξουν στο πακέτο των μέτρων που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται σε νέα μέτρα στα σχολεία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα ήταν χρήσιμη η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία – πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα κοροναϊού – καθώς τώρα ισχύει το μέτρο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, το οποίο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Με πληροφορίες από το iediseis.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr