Εύβοια: Καταγγελία για έλλειψη μέτρων ασφαλείας για την πανδημία στους χώρους δουλειάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Καταγγελία για έλλειψη μέτρων ασφαλείας για την πανδημία στους χώρους δουλειάς

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων των πρώην εταιρειών ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων των πρώην εταιρειών ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ που συγχωνεύτηκαν στην εταιρεία AVRAMAR, για έλλειψη μέτρων ασφαλείας για την πανδημία στους χώρους δουλειάς.

Το σωματείο μας εδώ και ημέρες έχει απευθυνθεί στην εργοδοσία των επιχειρήσεων ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ, οι οποίες στο μεταξύ συγχωνεύτηκαν στην εταιρεία AVRAMAR, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία μετά την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Επισημάνουμε μέχρι τώρα έχουν γίνει πολύ λίγα όπως διανομή μασκών.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ούτε ένα τεστ. Φαίνεται ξεκάθαρα και από απαντήσεις που έχουν δοθεί σε εργαζόμενους πως ούτε και έχουν στόχο να κάνουν μαζικά τεστ, παρά μόνο έχουν κάνει σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για να είναι τυπικά εντάξει, στο οποίο έχουν σκοπό να στέλνουν μόνο μεμονωμένους εργαζόμενους, αν τυχόν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Το γεγονός έχουν πάρει ελάχιστα μέτρα για να υπάρχουν εργαζόμενοι που δε θα έχουν έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους, για να αναλάβουν τη διατήρηση του ζωικού πληθυσμού σε περίπτωση κρούσματος στο χώρο, γεννά υποψίες πως σε τέτοια περίπτωση δε θα υπάρξει καν ενημέρωση.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως η εργοδοσία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, που θα τους απαγορεύει να ενημερώνουν για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο δουλειάς.
Επιπλέον δεν έχουν παρθεί ούτε ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όπως περισσότερα διαλείμματα, εξασφάλιση θερμαινόμενων χώρων ανάπαυσης για όλους, ρύθμιση εργασιών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Χωρίς όλα αυτά η χρήση μασκών σχεδόν αχρηστεύεται.
Για όλα τα παραπάνω το σωματείο μας έχει απευθυνθεί στη εργοδοσία, χωρίς να έχει πάρει ούτε καν απάντηση. Καλούμε τους συναδέλφους συσπειρωθούν στο σωματείο και να στηρίξουν την πάλη μας για συνθήκες ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. παράλληλα ζητάμε να γίνουν έλεγχοι στην εταιρεία από τις ανάλογες υπηρεσίες

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr