Εύβοια – Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά

Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Για άλλη μια εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στην Εύβοια, που βρίσκεται -σε κόκκινο συναγερμό- δίχως να ανακοινώνονται νέα μέτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συνεπώς, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα την Καθαρά Δευτέρα, αλλά κανονικά θα λειτουργούν τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι.

Άρα, την Κυριακή, με τον κωδικό 2 στο 13033, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και να προχωρήσουν στις αγορές τους σε σούπερ μάρκετ του δήμου τους ή εντός δύο χιλιομέτρων από την οικία τους, για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Σημειώνεται ότι, κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πέταγμα χαρταετού εντός δήμου & με SMS στο 13033

Αν και αρχικά υπήρξε η σκέψη να κλείσουν τα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα, υπό τον φόβο του συνωστισμού και του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, τελικά δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα υπάρξουν λοιπόν έκτακτα μέτρα ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά τα μέτρα που ισχύουν ήδη θα ισχύσουν σαν μία κανονική ημέρα, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αφήνει περιθώριο επανάπαυσης.

Διευκρινίσεις για την Καθαρά Δευτέρα και τα μέτρα που θα ισχύουν εκείνη την ημέρα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως εξήγησε, οι περιορισμοί θα είναι ίδιοι με αυτούς που εφαρμόζονται ήδη, δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις και έτσι το πέταγμα του χαρταετού θα μπορεί να γίνει μόνο σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια.

Οι μετακινήσεις με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας, ενώ ο κωδικός 6 αφορά μόνο έξοδο από το σπίτι με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr