Εύβοια: Κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν.Χ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κινητοποίηση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν.Χ

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Την Πέμπτη  8/7 στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποιήσαμε για άλλη μια φορά κινητοποίηση ζητώντας τα αυτονόητα για την ασφάλεια και την υγεία τη δική μας και των ασθενών μας.

Διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που ενόψει της νέας έξαρσης συζητά για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενισχύει τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Φωνάξαμε ότι δεν μπορούμε  άλλο να ανεχτούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο και μας έχει κάνει τη ζωή λάστιχο!

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ενταθεί η δραστηριότητα του σωματείου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η διεκδίκηση ποιοτικότερης υγείας για τον λαό της Εύβοιας, γιατί μόνο με τον αγώνα μας μπορεί να βγούμε κερδισμένοι.

Καταγγείλαμε το εργατικό ατύχημα που συνέβη στα πλυντήρια του νοσοκομείου, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης στη δουλειά μας. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο και θα σταθούμε στο πλευρό της σε ό,τι και αν χρειαστεί.

            ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Για να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι δύο βδομάδες, καλοκαιρινή άδεια και χρωστούμενα ρεπό.

Για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων.

Για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να στελεχωθούν απαραίτητα όλα τα τμήματα με όλες τις ειδικότητες.

Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Ζητάμε την προστασία των συναδέλφων που γύρισαν από άδεια ειδικού σκοπού, γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Στον αντίποδα των δικών μας κινητοποιήσεων, ο διοικητής αφού πρώτα απαγόρευσε την είσοδο δημοσιογράφων στο χώρο του νοσοκομείου για να μεταδώσουν τις κινητοποιήσεις, στη συνέχεια τους άφησε να πάρουν αποκλειστική συνέντευξη από τον ίδιο… Φαίνεται η δράση του σωματείου μέσα στο χώρο ενοχλεί, αφού βγάζει στην επιφάνεια την τραγική πραγματικότητα και χαλάει την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθεί η διοίκηση να βγάλει προς τα έξω.

Θα πρέπει να καταλάβει ότι το νοσοκομείο δεν είναι τσιφλίκι του και ότι αντί να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί καλό θα ήταν να τα αναδείξει προς την Κυβέρνηση, όπως οφείλει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr