Εύβοια: «Κλειδώνει» την παράταση του lockdown η «εκτόξευση» των κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: «Κλειδώνει» την παράταση του lockdown η «εκτόξευση» των κρουσμάτων

Αναπόφευκτη διαφαίνεται η παράταση του lockdown στην Eυβοια.

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Εύβοια, παρά το γεγονός ότι το νησί βρίσκεται εδώ και καιρό σε καθεστώς καθολικού lockdown, φέρνουν πονοκέφαλο στους ειδικούς, ενώ «κλειδώνουν» την παράταση των σκληρών μέτρων.

Τα στοιχεία, προκρίνουν την παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα του lockdown στις «κόκκινες» περιοχές, αφού φαίνεται ότι το κύμα της πανδημίας που σφυροκοπά τη χώρα δεν λέει να κοπάσει.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας κατέγραψε χθες ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εμφανίστηκαν 46 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο. 

Ο δήμος Χαλκιδέων παραμένει στην πρώτη θέση των κρουσμάτων, ενώ νέος συναγερμός σήμανε στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας μετά τις 6 νέες μολύνσεις. Αναμένεται ανακοίνωση του δήμαρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

Τα κρούσματα μοιράζονται στους ακόλουθους δήμους:

ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 32
ΙΣΤΙΑΙΑΣ-Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ 3
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑΣ 6
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 3
ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr