Εύβοια: Κλείνουν για δύο μέρες τα σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κλείνουν για δύο μέρες τα σούπερ μάρκετ

Κλειστά θα παραμείνουν για δύο ημέρες τα σούπερ μάρκετ στην Εύβοια.

Τα σούπερ μάρκετ στην Εύβοια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά για δύο συνεχόμενες ημέρες, τόσο την Κυριακή 1 Μαΐου όσο και τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, τα εν λκόγω καταστήματα δεν λειτουργήσουν την Κυριακή (01/05) ως είθισται μιας και θεωρείται αργία, αλλά και τη Δευτέρα (02/05)αφού τότε πρόκειται να εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά επειδή μεταφέρθηκε.

Έτσι, λοιπόν, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 3 Μαΐου με το συνηθισμένο ωράριο λειτουργία τους ανά αλυσίδα καταστημάτων.

Γιατί μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς 2022

Η αργία της Πρωτομαγιάς μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, γιατί φέτος έπεσε Κυριακή καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, προβλέπεται μετάθεση σε άλλη εργάσιμη ημέρα, σε περίπτωση που συμπίπτει με μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • αν πέφτει Κυριακή
  • αν πέφτει σε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας
  • αν πέφτει τη Δευτέρα του Πάσχα

Ποιοι εργάζονται την αργία της Πρωτομαγιάς 2022

Βάσει του Ν. 4468/2017, ο καθορισμός της Πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας υπαγορεύει πως την 1η Μαΐου απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εξαιρουμένων των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr