Εύβοια: Κοινό κάλεσμα σωματειων στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κοινό κάλεσμα σωματειων στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου

Κοινή ανακοίνωση σωματείων της Εύβοιας καλεί στην απεργιακή κινητοποίηση

Με ανακοίνωση που συνυπογράφουν σωματεία και φορείς της Εύβοιας απευθύνεται μαζικό κάλεσμα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα της 6ης Απριλίου.

«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30πμ,

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ της ΧΑΛΚΙΔΑΣ

να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης κι αγώνα!

Απευθυνόμαστε σε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Εύβοιας, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το  εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να ξεπαγιάζουν τα νοικοκυριά μας, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο και καύσιμα στο αυτοκίνητο για να πάμε στις δουλειές μας.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Είναι για γέλια. Εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, την απελευθέρωση της «αγοράς ενέργειας» που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.  Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και το 1/3 των εργαζομένων με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή, το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Υψώνουμε τείχος αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που, με την ενότητα όλων των Σωματείων τους, κατάφεραν 28 μήνες τώρα να είναι ακόμα μέσα στις δουλειές τους. Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για ομαδικές απολύσεις, για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής Νικελίου στην ΕΕ. Τώρα που οι τιμές του Νικελίου έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά και τα προϊόντα της ΛΑΡΚΟ είναι περιζήτητα για την ηλεκτροκίνηση (μπαταρίες), η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει το έγκλημα και να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πραγματικό χρυσωρυχείο για τις ανάγκες του λαού μας. Η Εύβοια δεν αντέχει άλλες 200 άνεργες οικογένειες!

Οργιζόμαστε γιατί κάηκε το μισό νησί μας και 8 μήνες τώρα οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας είναι στον αέρα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους!

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, το Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι τραγικά υποστελεχωμένο, άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕθ, οι καθαρίστριες απολύονται αυτές τις μέρες.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας!

Μπορούμε να στριμώξουμε την Κυβέρνηση και την εργοδοσία που με το «καρότο» των παροχών – ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργούν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η εργατική – λαϊκή δυσαρέσκεια, να δημιουργούν κλίμα συναίνεσης, ότι τάχα μου «όλοι θα συμβάλλουμε να βγούμε από τα δύσκολα», ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για απεργίες» και άλλα. Και όταν αυτό δε πιάνει, αξιοποιούν το «μαστίγιο» των απειλών και της καταστολής επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, όπως στον όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών AVRAMAR.

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που, ενώ πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, για να μην εκτεθεί πλήρως στους εργαζόμενους και υπολογίζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει, ταυτόχρονα υπονομεύει ανοιχτά την επιτυχία της! Με ευθύνη τους έχει παραλύσει το Εργατικό Κέντρο, με ευθύνη τους έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση γιατί δεν προχώρησαν εμπρόθεσμα σε Συνέδριο. Ήταν άφαντοι στην πανδημία, στις πυρκαγιές, στα μεγάλα προβλήματα της Υγείας. Τώρα, αφού μέσα στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν τις φάτσες τους, τρέχουν με κάθε αφορμή στην ποδιά της ΓΣΕΕ που κατά τ’ άλλα -στα λόγια- την κατηγορούν ως συμβιβασμένη! Ταυτόχρονα ρίχνουν νερό στο μύλο της συζήτησης για το ποιος κυβερνητικός «σωτήρας» είναι πιο ικανός να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική τάχα με πιο «δίκαιο» τρόπο. Δεν τους έχουμε ανάγκη!

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένο αγώνα, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπισης της ζωής μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σε κάθε χώρο δουλειάς συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια, στέλνουμε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Στις 6 Απρίλη, στις 10:30πμ, να πλημμυρίσει η ΧΑΛΚΙΔΑ!

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.  Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.

Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ · ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΝΗ.ΣΕ.ΛΑΝ. · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ HQF ΕΥΒΟΙΑΣ (ΜΙΜΙΚΟΣ) · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ GALENICA · ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΜΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ · ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr