Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των ΤΑΧΙ – Βρίσκονται στα όρια εξαθλίωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες των ΤΑΧΙ – Βρίσκονται στα όρια εξαθλίωσης

Επιστολή στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών για τα προβλήματα του κλάδου ΤΑΧΙ στην Εύβοια

Άμεση επίλυση στα προβλήματα των ιδιοκτητών Ταξί στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος από τον υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον υφυπουργό Μιχαήλ Παπαδόπουλο.

Τι αναφέρει η επιστολή: 

«Έχουν περάσει δέκα πέντε (15) μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021. Εκτός από την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, προκάλεσαν σοβαρά και ανεπανόρθωτα προβλήματα στην τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στους δύο (2) πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού.

Ένας από αυτούς είναι και οι ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΞΙ) οι οποίοι σήμερα -εκτός της μεγάλης αύξησης του καυσίμου που αντιμετωπίζουν καθημερινά- βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Σε εφαρμογή της παρ.5β του άρθρου 89 του Ν.4070/12 που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες με πληθυσμό λιγότερο από τρεις χιλιάδες (3.000) κατοίκους, πρέπει να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα ΤΑΞΙ με την συμπλήρωση των είκοσι τεσσάρων (24) ετών.

Όταν η τοπική οικονομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα, είναι φυσικό επακόλουθο και οι τοπικές κοινωνίες να μη μπορούν να χρησιμοποιούν το ταξί ως μέσο στις μετακινήσεις τους, με τελικό αποδέκτη των επιπτώσεων τους ίδιους τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ).

Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, ωστόσο, εκείνοι που πρέπει να το αποσύρουν από την κυκλοφορία και να αγοράσουν νέο ταξί σε εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου. Επίπτωση είναι η απόγνωση, βλέποντας άμεσα -σε λιγότερο από δύο (2) μήνες- έως το τέλος του χρόνου να βρίσκονται εκτός του επαγγέλματος.

Λύση στο υπάρχον πρόβλημα συνιστά η τροποποίηση της παρ.5β του άρθρου 89 του Ν.4070/12 και συγκεκριμένα για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΤΑΞΙ που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες με πληθυσμό λιγότερο από τρεις χιλιάδες (3.000) κατοίκους για μία (1) επιπλέον πενταετία κατ΄ εξαίρεση και μόνον για τους ιδιοκτήτες των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού.

Κύριοι Υπουργέ & Υφυπουργέ,

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της οποίας η Βόρειος Εύβοια δέχεται ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα με την ενέργεια στα ύψη, είναι χρέος μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην απογοητεύσουμε τους συμπολίτες- ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΤΑΞΙ). Ζητούμε να ενσκήψετε στο αίτημά μας και να υπάρξει άμεση ανταπόκριση λόγω του περιορισμένου χρόνου, δίνοντας πραγματικά ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr