Εύβοια: Κραυγή για αντιπλημμυρικά έργα από τους κατοίκους του Ληλαντίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Κραυγή για αντιπλημμυρικά έργα από τους κατοίκους του Ληλαντίου

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του Ληλαντίου την κατάσταση στον ποταμό Λήλαντα και καταγγέλουν την καθυστέρηση έναρξης αντιπλημμυρικών έργων στο σημείο σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του Ληλαντίου την κατάσταση στον ποταμό Λήλαντα και καταγγέλουν την καθυστέρηση έναρξης των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί εδώ και μήνες στο σημείο σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Διαβάστε τι αναφέρουν:

«Ζητήσαμε ενημέρωση από τους αρμόδιους της Περιφέρειας την 1η Ιούνη. Ζητάμε να μάθουμε: Τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά που είχε ανακοινώσει ο κ. Σπανός ότι θα ξεκινούσαν 1 Νοέμβρη 2021;

Τι γίνεται με τα 57,9 εκατομμύρια ευρώ που είχε ανακοινώσει ο κ. Κελαϊδίτης ότι πήρε η Περιφέρεια Στερεάς τον περασμένο Οκτώβρη για αποκατάσταση βλαβών και αντιπλημμυρική προστασία;

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος και η μελέτη οριοθέτησης του Λήλα είναι άφαντη. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Στις φωτογραφίες φαίνεται η γέφυρα Βασιλικού και το έδαφος και τα σαρζανέτ πώς έχουν ξεσύρει εντός της κοίτης.

Έργα για την ουσιαστική προστασία μας δεν έχουν ξεκινήσει. Να σταματήσουν οι περιφέρεια-δασαρχείο-κράτος να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. 13 χρόνια μετά την πρώτη πλημμύρα ακόμη μελέτη και οριοθέτηση δεν έχει γίνει για να ξεκαθαριστεί που και αν θα διαπλατυνθει το ποτάμι, ποια κτίρια πρέπει να μείνουν η να φύγουν.

Καθυστερούν εις βάρος της ζωής μας!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr