Εύβοια: Μαγικές εικόνες από την υπερπανσέληνο και την ολική έκλειψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μαγικές εικόνες από την υπερπανσέληνο και την ολική έκλειψη

Η πανσέληνος του Μαΐου λάμπει απόψε στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινο χαρίζοντας το «Ματωμένο Φεγγάρι»

Το φεγγάρι ήταν υπέρλαμπρο από χθες το βράδυ πάνω από την Ελλάδα, ωστόσο, η πανσέληνος είναι σήμερα και πριν λίγες ώρες  ξεκίνησε το μοναδικό αστρονομικό φαινόμενο στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου είναι νύχτα. Ολική έκλειψη Σελήνης και «Ματωμένο Φεγγάρι» λοιπόν σήμερα Τετάρτη, 26 Μαΐου.

Η «ματωμένη» Υπερ-πανσέληνος του Μαΐου με ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα μιας και ξεκίνησε -σε ώρα Ελλάδας- στις 11:48 το πρωί. Όμως, ήδη, από χθες, το φεγγάρι ήταν σχεδόν το ίδιο γεμάτο όσο θα είναι και σήμερα το βράδυ. Επειδή είναι πιο κοντά στη Γη, είναι πιο φωτεινό. Η εικόνα αυτή την ώρα από το λιμάνι της Καρύστου και της Ερέτριας καθηλώνει τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή.

Από ποιο σημείο στον πλανήτη είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

Όπως δήλωσε στο iEidiseis ο Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Δρ. Αλέξιος Λιάκος, την ολικότητα της έκλειψης θα μπορέσουν να δουν μόνο οι κάτοικοι της κεντρικής και ανατολικής Ωκεανίας, Ανταρκτικής και των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού. Στις υπόλοιπες περιοχές το φαινόμενο θα φανεί ως είτε ως μερική έκλειψη ή έκλειψη παρασκιάς.

Τι συμβαίνει στην έκλειψη Σελήνης

Η Σελήνη μπαίνει στη σκιά της Γης με αποτέλεσμα να μην φωτίζεται καθόλου από τον Ήλιο, δηλαδή, θα υπάρχει μια ευθυγράμμιση του Ήλιου-Γης-Σελήνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr