Εύβοια: Μάστιγα το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα – Τι να προσέξετε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μάστιγα το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα – Τι να προσέξετε

Κοπάδια από αγριογούρουνα έχουν κάνει επέλαση σε περιοχές της Εύβοιας και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους για την αποφυγή ατυχημάτων
Μαστίζει την κοινωνία της Εύβοιας το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα.
Κάτοικοι της βόρειας αλλά και της νότιας Εύβοιας αναφέρουν χαρακτηριστικά στο evima πως εμφανίζονται κοπάδια από αγριογούρουνα σε κεντρικούς δρόμους αλλά και σε σπίτια σε ορεινές περιοχές κυρίως όταν είναι πολύ πεινασμένα.
Δυστυχώς εκτός από την επέλαση σε καλλιέργειες και κήπους, έχουμε και αρκετά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που γίνονται με αγριογούρουνα, που κυκλοφορούν σε αγέλες πάντα τόσο στους δρόμους όσο και στις αγροτικές περιοχές.
Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα την τελευταία διετία έχει εκτοξευθεί και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, ενώ προκειμένου να ελεγχθεί το πρόβλημα που εμφανίζεται και στην Εύβοια χρειάζεται να εκπονηθεί μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης της άγριας πανίδας στη χώρα.
Παράλληλα λόγω του ότι η αύξηση των αγριογούρουνων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πρέπει να γινει χαρτογράφηση των μεγάλων πυκνοτήτων.
Σε ότι αφορά τους οδηγούς και τα ατυχήματα που προκαλούνται με τα άγρια ζώα εκεί δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, καθώς το ζητούμενο είναι η ακινητοποίηση του οχήματος και όχι το πως θα αποφύγουμε το ζώο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βγούμε εκτός δρόμου. Στους επαρχιακούς δρόμους αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με πολύ χαμηλή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή μη τυχόν εμφανιστεί κάποιο ζώο μπροστά μας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr