Εύβοια: Μεγάλη προσοχή – Χάκερς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μεγάλη προσοχή – Χάκερς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Άνευ προηγουμένου οι ηλεκτρονικές απάτες που καταγράφονται στην Εύβοια το τελευταίο διάστημα

Σε κοινωνική μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ στην Εύβοια που ξαφρίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τα ανυποψίαστα θύματα.

Οι χάκερς μάλιστα μπορεί να μην βρίσκονται καν στην Ελλάδα, καθώς μιλάμε για τεράστιο κύκλωμα από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού που καταφέρουν μετά από πολύ καλή συνεργασία να αδειάζουν τις καταθέσεις των πολιτών ή να χρεώνουν με υπέρογκα ποσά τραπεζικές κάρτες με τις αρμόδιες αρχές αλλά και τα πιστωτικά ιδρύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα αυξημένη επιφυλακή καθώς τα περιστατικά ολοένα και αυξάνονται.

Πρόσφατο θύμα χάκερ έπεσε ένας άνδρας στην Εύβοια, ο οποίος είδε τα χρήματά του να κάνουν…. φτερά χωρίς να πάρει είδηση πότε και πως εξαφανίστηκαν χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μόλις αντιλήφθηκε την ανάληψη επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε πως η ανάληψη έγινε από περιοχή της Αγγλίας!

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μία ολόκληρη ταλαιπωρία για εκείνον, καθώς η διαδικασία της αμφισβήτησης συναλλαγής είναι χρονοβόρα, ενώ ο άνθρωπος είχε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι έμεινε χωρίς λεφτά.

Η τράπεζα αναγνώρισε την κακόβουλη ενέργεια και αποζημίωσε τον καταθέτη, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις θύματα τέτοιων περιστατικών δεν έχουν σταθεί τόσο τυχερά και χάνουν τα χρήματά τους για πάντα.

Η αύξηση στις ηλεκτρονικές απάτες αυτού του τύπου έχει παρατηρηθεί από το 2019 ενώ έχει παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και έπειτα, με το 2022 να είναι η χειρότερη χρονιά σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές απάτες.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά, καθώς σύμφωνα με έρευνες, μέσα σε ένα χρόνο έχουν χαθεί τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr