Εύβοια: Μετακίνηση από νομό σε νομό: Ανατροπή στο σχεδιασμό – Αλλάζει το πλάνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μετακίνηση από νομό σε νομό: Ανατροπή στο σχεδιασμό – Αλλάζει το πλάνο

Την Παρασκευή θα υπάρχει η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού, καθώς το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας είναι σε πρώτο πλάνο και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται.

Την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα λάβουν την απόφασή τους και θα κάνουν εισήγηση στην κυβέρνηση, που έχει τον τελευταίο λόγο για το αν το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, προκειμένου να τονωθούν τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει καθόλου τον χειμώνα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα «ανοίξουν» πλήρως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς επεξεργάζονται διάφορα σχέδια. Ένα απ’ αυτά είναι ο μετακινούμενος να φέρει μαζί του χαρτί από την κράτηση του ξενοδοχείου ή SMS με την κράτηση. Βέβαια αν θέλει να μετακινηθεί για μονοήμερη εκδρομή; Εδώ εξετάζεται να γίνεται δεκτό έγγραφο για κράτηση εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα τι θα γίνει με όσους έχουν εξοχικά; Αυτοί θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού; Τι θα γίνει με όσους έχουν τον δικό τους εξοπλισμό για σκι και εξοχικό;

Όπως φαίνεται αν προκριθεί αυτό το σενάριο, της μετακίνησης εκτός νομού με SMS κράτησης, τότε το μέτρο θα αρθεί για λίγους σχετικά.

Ταυτόχρονα είναι δύσκολο να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες σε συγκεκριμένες περιοχές με χιονοδρομικά.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο όσοι κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο θα τρώνε στο δωμάτιο, αν υπάρχει ανάλογη υπηρεσια ή delivery. Όσοι πάλι νοικιάσουν σπίτια θα μαγειρεύουν.

Αποφάσεις την Παρασκευή

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Παρασκευή θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πρόθεση, πάντως, της κυβέρνησης και από την στιγμή που οι «αριθμοί» το επιτρέπουν είναι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr