Εύβοια – Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε επιτρέπεται και με ποια SMS στο 13033
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Μετακίνηση εκτός δήμου: Πότε επιτρέπεται και με ποια SMS στο 13033

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών από δήμο σε δήμο

Από την Πέμπτη 4 Μαρτίου και την επιβολή ακόμα σκληρότερων μέτρων lockdown σε όλη τη χώρα άλλαξαν ριζικά οι μετακινήσεις των πολιτών από δήμο σε δήμο. Πλέον, οι πολίτες δεν μπορούν να στείλουν SMS με αριθμό 6 στο 13033 και να μεταφερθούν με αυτοκίνητο σε γειτονικό δήμο για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ενώ δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες εκτός δήμου, παρά μόνο εάν βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr