Εύβοια – Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Η μετακίνηση εκτός νομού είναι στο επίκεντρο, ενώ όπως φαίνεται αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για όσους έφυγαν για τις γιορτές και τώρα θέλουν να επιστρέψουν. Τι ισχύει με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και πότε ενδέχεται να ανοίξει η κουβέντα για άρση του μέτρου.

H απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού ή από νομό σε νομό συνεχίζεται, όπως είναι αναμενόμενο και κατά τη διάρκεια του 7ημερου σκληρού lockdown. Η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι καθολική και ιδιαίτερα σημαντική σύμφωνα με τις Αρχές προκειμένου να μην υπάρξει νέα διασπορά του κορονοϊού που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι διασωληνωμένοι είναι εκατοντάδες.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις στο συγκεκριμένο μέτρο, για συγκεκριμένους λόγους. Ετσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις παραμένουν οι παρακάτω εξαιρέσεις στις μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων:

  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Μάλιστα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών έλεγαν ότι αν όλα πάνε καλά, τότε είναι πιθανό να ανοίξει η κουβέντα για τη μετακίνηση εκτός νομού από τις 20 Ιανουαρίου και μετά. Αλλά ακόμη είναι πρόωρη η όποια κουβέντα.

Αυτή τη στιγμή ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα για τις μετακινήσεις

Η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό εξακολουθεί να ισχύει και την περίοδο των εορτών, καθώς βρίσκονται ακόμα σε ισχύ τα μέτρα του lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι την 7η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά την άρση του μέτρου αυτού μετά τις 15 – 20 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις με τα ανάλογα φυσικά αποδεικτικά.

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr