Εύβοια: Νέος συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες – Προειδοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέος συναγερμός για τηλεφωνικές απάτες – Προειδοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Νέα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης σε βάρος πολιτών της Εύβοιας - Τι αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας
Σε έξαρση βρίσκονται οι τηλεφωνικές απάτες στην Εύβοια το τελευταίο διάστημα, με νέα περιστατικά να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε βάρος πολιτών.
Επιτήδειοι τις τελευταίες ημέρες στέλνουν μήνυμα σε κινητά τηλέφωνα, δήθεν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να ακολουθήσουν ένα σύνδεσμο για να συνδεθούν στο internet banking, ωστόσο πρόκειται για απάτη, καθώς πίσω από αυτό τον σύνδεσμο κρύβεται καλά στημένη προσπάθεια εξαπάτησης και υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων, προκειμένου οι απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό και να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.
Παράλληλα άλλη μία σοβαρή απόπειρα απάτης λαμβάνει χώρα στην Εύβοια, όπου άγνωστοι καλούν και συστήνονται ως υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσπαθούν να αντλήσουν προσωπικά στοιχεία για οικονομικές συναλλαγές.
Η περιφέρεια έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση με την οποία συστήνει στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, ενώ ενημερώνει ότι έχει κατατεθεί μήνυση από την αρμόδια Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, μετά από εντολή του Φάνη Σπανού.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικών απατών που αναφέρθηκαν και καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ώρες, εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες κατά τις συνομιλίες τους με επιτήδειους, που συστήνονται ως υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Παρατηρήθηκε ότι πολίτες καλούνται από άγνωστους αριθμούς κυρίως κινητών, αλλά και σταθερών τηλεφώνων, με σκοπό την άντληση πληροφοριών που αφορούν σε εγχρήματες συναλλαγές. Υπενθυμίζεται πως η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr.
Η Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr