Εύβοια: Οι πελαργοί στον τρούλο και το καμπαναριό της εκκλησίας των Κριεζών που μαγεύουν τους επισκέπτες (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Οι πελαργοί στον τρούλο και το καμπαναριό της εκκλησίας των Κριεζών που μαγεύουν τους επισκέπτες (pics)

Επέστρεψαν και πάλι στην αγαπημένη τους φωλιά.

Οι πελαργοί των Κριεζών έχουν τραβήξει τα βλέμματα τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών του χωριού.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν την εμφάνισή τους στη φωλιά που έχουν στήσει στο καμπαναριό του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Κριεζών.

Οι πελαργοί που βλέπουμε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του χωριού και φυσικά κεντρίζουν την προσοχή όλων!

 

Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν πολύ συχνά το ζευγάρι των πελαργών να πετά και να φέρνει τροφή ή από τον πέτρινο σταυρό να ¨εποπτεύει¨ τον κάμπο του Δύστου!

Ενα μοναδικό και απίστευτα όμορφο θέαμα στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται η εκκλησία.

Οι πελαργοί είναι μονογαμικά πουλιά. Όταν ωριμάσουν και ζευγαρώσουν, το αρσενικό με το θηλυκό διατηρούν το δεσμό τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την άφιξη ή την εκλογή της συντρόφου, το θηλυκό γεννά τον Απρίλιο, συνήθως 2-3, πολλές φορές όμως ως και 6 αυγά. Κάθε δύο μέρες γεννά και ένα αυγό, που είναι ελλειπτικό, καθαρόλευκο, ζυγίζει 110 περίπου γραμμάρια και έχει διαστάσεις 52χ75 χιλιοστά.

Το κλώσισμα, που κρατάει 30 περίπου ημέρες, γίνεται και από τούς δυο γονείς. Αλλά και όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί, πάντα ένας από τους δυο γονείς μένει κοντά τους για να τους προστατεύει από τούς εχθρούς, τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη. Στην αρχή οι δυο γονείς εναλλάσσονται κανονικά. Φεύγει ο ένας και ξαναγυρίζει μετά δύο ώρες, για να φύγει ο άλλος.

Εικόνες

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr