Εύβοια: Παιδιά κινδυνεύουν από καλώδια – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Παιδιά κινδυνεύουν από καλώδια – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Ένα αναπτυξιακό έργο φαίνεται πως... απειλεί την υγεία μαθητών.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για καλώδια που εκθέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής και πρωτίστως των μικρών παιδιών αφού θα εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επαγωγικά φορτία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε για τα καλώδια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα (27/11), η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή με θέμα το έργο του ΑΔΜΗΕ για υπογειοποίηση δίδυμων καλωδίων υψηλής τάσης επί της κεντρικής οδού Μύτικα για τη μεταφορά ενέργειας από τη Νότια στην Κεντρική Εύβοια.
Μετέφερε τη βάσιμη αγωνία, ανησυχία και αντίρρηση των κατοίκων της περιοχής δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται μέσα σε οικισμό και μια ανάσα από τις σχολικές δομές του Μύτικα , με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε πως έχει γίνει διακοπή ανάθεσης του έργου έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις ακτινοβολίας και η τεχνική έκθεση από τον ΑΔΜΗΕ αλλά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Δεν εφησυχαζόμαστε από την απάντηση αυτή. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα είμαστε σε ετοιμότητα για να παρέμβουμε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr