Εύβοια: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Κύμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Κύμης

Παρουσία του αντιδήμαρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου

Με λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο, πρωτοστατούντος του σεπτού Ποιμεναρχου κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Νικάνδρου, κορυφώθηκαν οι τριήμερες εόρτιες εκδηλώσεις, στον πανηγυριζοντα Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κύμης.

Η εσχάτη ημέρα της Πεντηκοστης και η Δευτέρα του αγίου Πνεύματος, αποτελούν το επιστέγασμα του Πεντηκοσταρίου και την εκπλήρωση των λόγων του Χριστού για την έλευση του Παρακλητου στον κόσμο, από τότε έως σήμερα και μέχρι της συντέλειας των αιώνων.

Ο σεπτός και πολιός Ιεράρχης κ. Σεραφείμ τόνισε το πανσθενές στοιχείο της επίκλησης του ονόματος της Αγίας Τριάδος στην καθημερινότητα μας, ως απαρχή της προσευχής μας και ως αέναη δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό.

Την γηγενή ύπαρξη, παρουσία κσι προστασία του Αγίου Πνεύματος στον καθένα μας προσωπικά.

Η Πεντηκοστή ως γεγονός αποτελεί την παρουσίαση της Εκκλησίας, ως θεσμού πλέον, με την σφραγίδα των πύρινων γλωσσών στην ιστορία του κόσμου και οι Απόστολοι τη χάρη του Παρακλητου, γνωστοποιούν τον Χριστό και την Εκκλησία «ετέραις γλώσσες λαλούντες καθώς το πνεύμα εδιδου».

Στο τέλος ευχόμενος ο σεπτός Ποιμενάρχης, προς όλους τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος στον καθένα προσωπικά, απέλυσε τον λαό του Θεού εν ειρήνη και ευλογία, επικαλούμενος την δύναμη της Αγίας και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος προς πάντες τους συνεορτάζοντες και συμπανηγυρίζοντες.

Πηγή: www.Romfea.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr