Εύβοια: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα πλοία για όλο το καλοκαλιρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα πλοία για όλο το καλοκαλιρι

Εύβοια: Δεκτές έγιναν από το Υπουργείο Υγείας οι εισηγήσεις της Επιτροπής για το τι θα ισχύει με τις μάσκες σε πλοία, ταξί και φαρμακεία.

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα 1η Ιούνη η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην Εύβοια, η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ενέκρινε συγκεκριμένα μέτρα για τη χρήση της τα οποία προβλέπουν και υποχρεωτικότητες.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των επιβατηγών πλοίων της Εύβοιας, καθώς και σε ταξί (οδηγοί – επιβάτες) και σε φαρμακεία (προσωπικό – πελάτες) σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Παράλληλα, θα ισχύσει ειδικό πρωτόκολλο ισχύει για τα κρουαζιερόπλοια.

Σ’ αυτά, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα επιβατηγά πλοία, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.

Αντίθετα στα ημερόπλοια, δηλαδή τα πλοία που εκτελούν μικρά δρομολόγια, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr