Εύβοια: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Καθαρά Δευτέρα – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Καθαρά Δευτέρα – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας καθώς ανοιχτά θα είναι τα παρακάτω καταστήματα στην Εύβοια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας καθώς ανοιχτά θα είναι τα παρακάτω καταστήματα στην Εύβοια.

Τα αρτοποιία μένουν επίσης ανοιχτά για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Κανονικά λειτουργούν και τα μίνι μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία.

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ωστόσο, ανοικτά θα είναι τα μίνι μάρκετ.

Από 2,80 έως 3,20 ευρώ θα κινηθεί η τιμή φέτος στα αρτοποιεία. Τι λένε στο Evima επαγγελματίες της Εύβοιας.

Με νέες αυξήσεις θα έρθουν αντιμέτωποι οι καταναλωτές σε όλη την χώρα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, αφού ο πρωταγωνιστής του σαρακοστιανού τραπεζιού, η παραδοσιακή λαγάνα, μοιραία δεν φαίνεται να γλιτώνει από το μπαράζ των ανατιμήσεων.

Την στιγμή, λοιπόν, που οι τιμές «καλπάζουν» τόσο στα άλευρα, στα υλικά και αναλώσιμα όπως είναι τα έλαια και βούτυρα όσο και στην ενέργεια, οι αρτοποιοί δηλώνουν ανήμποροι να διαχειριστούν το εκρηκτικό αυτό κοκτέιλ με στελέχη της αγοράς να δηλώνουν στο FoodLife ότι η τιμή της λαγάνας φέτος θα αυξηθεί από 10% έως 15%.

Η μπάλα της ακρίβειας έχει πάρει και την Εύβοια, αφού και εκεί η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει ακριβότερα για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με πολίτες και αρτοποιούς να εμφανίζονται αγανακτισμένοι από τις δυσκολίες και τις αναταράξεις που έχει φέρει το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων, ενώ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και για τις επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στα σιτηρά.

Αρτοποιοί που μίλησαν στο evima.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και φέτος, μας έχει γονατίσει αυτή η κατάσταση. Πολύ μεγάλη ακρίβεια και δεν ξέρουμε πόσο θα συνεχιστεί, αφού δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει αυξηθεί, είτε είναι η ενέργεια, είτε το αλεύρι ή ακόμα και το σουσάμι. Παράλληλα υπάρχουν ακυρώσεις για το τριήμερο και υπολογίζουμε ότι οι πωλήσεις σε λαγάνες, που είναι το παραδοσιακά πιο δημοφιλές προϊόν αυτές τις μέρες θα πέσουν αισθητά, εξαιτίας και της γενικότερης κακής εικόνας στην αγορά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr