Εύβοια: Πως 32χρονος «έμπλεξε»  28χρονο με αναβολικά – Η παλιά διεύθυνση και το παράνομο δέμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Πως 32χρονος «έμπλεξε» 28χρονο με αναβολικά – Η παλιά διεύθυνση και το παράνομο δέμα

Αναβολικά από την Ινδία φέρεται να παρήγγειλε ένας Χαλκιδέος χρησιμοποιώντας την παλιά διεύθυνση φίλου του από την Κρήτη

Αναβολικά από την Ινδία φέρεται να παρήγγειλε ένας άνδρας από τη Χαλκίδα, χρησιμοποιώντας την παλιά διεύθυνση ενός παλιού του φίλου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το παράνομο δέμα, σύμφωνα με το neakriti, φτάνοντας στην Ελλάδα «παγιδεύτηκε» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τόσο ο φερόμενος σε αυτό παραλήπτης που αναγραφόταν, εν προκειμένω ο Ηρακλειώτης, όσο και ένας 32χρονος από τη Χαλκίδα, συνελήφθησαν για διακίνηση αναβολικών.

Η υπόθεση έφτασε τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας για εκδίκαση, αλλά δεν συζητήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του 32χρονου από τη Χαλκίδα, ο οποίος πρώτος ζήτησε κι έλαβε αναβολή για τον Νοέμβριο. Ωστόσο, τόσο ο 28χρονος Ηρακλειώτης όσο και ο 32χρονος από τη Χαλκίδα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προμήθειας και διακίνησης αναβολικών ουσιών με σκοπό τη βελτίωση αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προανάκριση η Ιντερπόλ Ινδίας σε έγγραφό της προς την Ιντερπόλ Ελλάδας, αναφέρει ότι το δέμα είχε πληρωθεί από τον συγκατηγορούμενο εκ Χαλκίδας.

Το χρονικό

Η υπόθεση εξελίχθηκε το 2017, όταν οι διωκτικές αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας «μπλόκαραν» και κατάσχεσαν δέμα με παράνομα αναβολικά που είχαν παραγγελθεί από την Ινδία. Το δέμα αφορούσε 180 κουτιά με φιαλίδια χοριονικής γοναδοτροπίνης. Το δέμα έφερε το όνομα ενός 28χρονου σήμερα Ηρακλειώτη και όπως υποστηρίζεται δια του συνηγόρου υπεράσπισης, ποινικολόγου Νικολάου Στιβακτάκη, η παραγγελία είχε γίνει από τον έτερο κατηγορούμενο, 32χρονο επιχειρηματία από την Χαλκίδα, ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα του Ηρακλειώτη εκμεταλλευόμενος την παλιά τους γνωριμία.

Μάλιστα η πλευρά του Ηρακλειώτη φέρεται να υποστηρίζει ότι ο συγκατηγορούμενος χρησιμοποίησε όχι μόνο το όνομα αλλά και ως διεύθυνση αποστολής του δέματος με τα αναβολικά τη διεύθυνση του Ηρακλειώτη στην ο οποία διέμενε την εποχή που είχαν γνωριστεί.. Όμως από το σπίτι αυτό ο Ηρακλειώτης είχε μετακομίσει και δε διέμενε εκεί κατά την εποχή της παραγγελίας των αναβολικών και της τέλεσης της παράνομης πράξης. Οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν ταυτοποιηθεί, είχε σχηματιστεί δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι ο 32χρονος από την Χαλκίδα βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος σύμφωνα με πληροφορίες για υπόθεση κεταμίνης μόλις μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη της 33χρονης από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Η υπόθεση κεταμίνης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος από την Χαλκίδα, στις αρχές Απριλίου του 2022 συνελήφθη και προφυλακίστηκε για υπόθεση κεταμίνης. Μαζί με έναν 34χρονο κατηγορούνται τώρα για διεθνή εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα ο 32χρονος που φέρεται να πρωταγωνιστεί τόσο στην υπόθεση με τον Ηρακλειώτη συγκατηγορούμενο το 2017 όσο και στη δεύτερη υπόθεση με την κεταμίνη το 2022 φέρεται να είναι επιχειρηματίας εστίασης με καταστήματα και να έχει υποστεί και ο ίδιος σωματικές βλάβες από χρήση αναβολικών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr