Εύβοια: Πότε ξεκινάει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Πότε ξεκινάει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών

Για τις τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της Παρακάμψης Χαλκίδας Ψαχνών μίλησε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης

Για τις τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της Παρακάμψης Χαλκίδας Ψαχνών μίλησε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό “Star Κεντρικής Ελλάδας” και τη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη και το “Star Κεντρικής Ελλάδας”.

Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε ότι «το κυρίως έργο (Βαθροβούνι – Ψαχνά) έχει δημοπρατηθεί και οριστικός ανάδοχος είναι ο Όμιλος Μυτιληναίου με ποσοστό έκπτωσης περίπου 7,5%. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 210 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει απρόσκοπτα εντός του 2023.

Το πρώτο από αυτά είναι η διαδικασία των κτηματολογικών πινάκων και απαλλοτριώσεων, που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, το δεύτερο είναι η τυπική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και το τρίτο η μελετητική ωρίμανση των τριών υποέργων, που θα εκτελεστούν με το σύστημα της προαίρεσης.

Πρόκειται για τρία υποέργα και συγκεκριμένα το τμήμα Υψηλή Γέφυρα – Νέας Λάμψακος (μήκους 4 χλμ), τη Σύνδεση Βόρειας- Νότιας Εύβοιας (μήκους 2,4 χλμ.) και το τμήμα παράκαμψης Ψαχνών (μήκος 4,6 χλμ). Δηλαδή, επειδή είναι λιγότερο ώριμα μελετητικά, σε σχέση με το κυρίως έργο, πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς μελέτες και αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια η αναθέτουσα αρχή θα ζητήσει από τον ανάδοχο να κατασκευάσει και τα τμήματα αυτά με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για το κυρίως τμήμα του έργου.

Ως προς το σκέλος αυτό, ως τελευταία εξέλιξη έχουμε την ανάδειξη του αναδόχου τεχνικού συμβούλου για την ωρίμανση των μελετών του πρώτου υποέργου Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος, μήκους 4 χλμ και προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, το οποίο είναι καθοριστικό για τη λειτουργικότητα του έργου. Ο ανάδοχος τεχνικός σύμβουλος για το υποέργο αυτό έχει την υποχρέωση να υποβοηθήσει την αναθέτουσα αρχή στην ολοκλήρωση των μελετών και τις σχετικές αδειοδοτήσεις».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr