Εύβοια: Προσοχή! Επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες την Κυριακή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Προσοχή! Επικίνδυνες «πυρομετεωρολογικές» συνθήκες την Κυριακή

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή 29 Μάϊου στην Εύβοια.

Πρόσκαιρη αλλαγή των καιρικών συνθηκών αναμένεται την Κυριακή 29/5 στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 29/5  στην Εύβοια αναμένονται:

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου. Αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Παραμείνετε ενημερωμένοι.

Γράφημα 1: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 12:00-15:00 για την Κυριακή 29/5/2022. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm) με βάση τον Δείκτη Μεγέθους Χαλαζιού που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Γράφημα 2: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 15:00-18:00 για την Κυριακή 29/5/2022. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm) με βάση τον Δείκτη Μεγέθους Χαλαζιού που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Γράφημα 3: Χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την Κυριακή 29/5/2022 με βάση τον Καναδικό Πυρομετεωρολογικό Δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr