Εύβοια: Προσοχή! Έρχεται αδυσώπητος καύσωνας – Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα [χάρτες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Προσοχή! Έρχεται αδυσώπητος καύσωνας – Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα [χάρτες]

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθούν και σήμερα οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό.

Σύμφωνα με το meteo.gr, θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα προκαλέσουν νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες:

Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου στο ύψος των 1500 μέτρων), τις απογευματινές ώρες της Τρίτης  οι θερμότερες αέριες μάζες που βρίσκονται στη βόρεια Αφρική, θα αρχίζουν να κινούνται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Για σήμερα Τρίτη η μέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές συννεφιές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

kairos-neoskausonas

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Επισημαίνεται ότι:

-Θα διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

-Οι εξασθενημένοι άνεμοι στα ηπειρωτικά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας.

-Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr