Εύβοια: Ρεπορτάζ του evima στο Αλιβέρι, τι λένε οι έμποροι – Καταστρεφόμαστε με το «click away»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ρεπορτάζ του evima στο Αλιβέρι, τι λένε οι έμποροι – Καταστρεφόμαστε με το «click away»

Αγανάκτηση από τους εμπόρους του Αλιβερίου για το click away- Τι λένε στο evima

Στην αγορά του Αλιβερίου βρέθηκε σήμερα Κυριακή το evima.gr

Από αυτή την Κυριακή λοιπόν μπαίνει στη ζωή μας και τo click away. Τα ψώνια μας δηλαδή που ναι μεν θα τα κάνουμε με… κλικ αλλά θα μπορούμε να πηγαίνουμε εμείς να τα παραλάβουμε από το μαγαζί αντί να περιμένουμε το κούριερ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima δεν ήταν όλα τα καταστήματα ανοιχτά. Κάποια από αυτά που άνοιξαν δήλωσαν μεγάλη αγανάκτηση για τη μέθοδο του click away και όπως τόνισαν γιατί δεν εφαρμόζει το υπουργείο Ανάπτυξης τη μέθοδο click away και στα σούπερ μάρκετ και τα βιβλιοπωλεία;

Ωστοσο τόνισαν με απογοήτευση και κραυγή αγωνίας ότι εάν δεν ανοίξουν τα καταστήματα κανονικά τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας τότε θα μιλάμε για μεγάλη οικονομικη καταστροφή.
Ωστόσο στο evima μίλησαν και οι λιγοστοί καταναλωτές οι οποίοι έκαναν λόγο για απαράδεκτη μέθοδο η οποία δεν βοηθά στις αγορές τους. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι τηρούν τα μετρα προστασίας φορώντας μάσκα και κρατώντας τος αποστάσεις.

Πώς θα ψωνίζουμε από το πρωί της Κυριακής

Η παραγγελία για click away, μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει, τηλεφωνικά.

O έμπορος δέχεται την παραγγελία στο σύστημά του εφόσον διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα και στη συνέχεια η παραγγελία ετοιμάζεται και είναι έτοιμη προς παράδοση.

Για τα καταστήματα που δε διαθέτουν eshop, θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος η πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου ανάπτυξης. Θα στέλνει ένα μήνυμα ο καταναλωτής με τον αριθμό παραγγελίας και ένα αντίστοιχο μήνυμα θα στέλνεται από τον έμπορο. Θα γίνεται ταυτοποίηση της παραγγελίας και τότε θα στέλνεται ένα SMS στον καταναλωτή για να πάει να παραλάβει την παραγγελία του.

Αφού πρώτα βέβαια, στείλει τον κωδικό 2 στο 13033 για να μπορέσει να βγει από το σπίτι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr