Εύβοια: Σε αυτό το φαγητό ξοδεύουν τα voucher οι επισκέπτες του νησιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Σε αυτό το φαγητό ξοδεύουν τα voucher οι επισκέπτες του νησιού

Στη σίτιση και συγκεκριμένα σε καταστήματα γρήγορου φαγητού φαίνεται πως ξοδεύουν τα κουπόνια του North Evia Pass οι επισκέπτες του τριημέρου στην Εύβοια
Γεμάτο κόσμο είναι το νησί της Εύβοιας από εκδρομείς που επέλεξαν το νησί για να περάσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Μέσα στους επισκέπτες φυσικά βρίσκονται και εκείνοι που έλαβαν την άυλη ψηφιακή κάρτα της 4ης φάσης του προγράμματος  “North Evia Pass” για τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι δικαιούχοι έχουν ξεκινήσει ήδη να ξοδεύουν τα κουπόνια των 150 ευρώ στην εστίαση και μάλιστα σε καταστήματα γρήγορου φαγητού επιλέγοντας να γευτούν το… εθνικό μας «γρήγορο» γεύμα, που δεν είναι άλλο από το αγαπημένο σουβλάκι!
Παρόλο που η ακρίβεια έχει επηρεάσει και την εστίαση και φυσικά και την τιμή στο σουβλάκι οι πολίτες δεν φαίνεται να πτοούνται, αφού αποτελεί την πρώτη τους επιλογή αυτές τις μέρες με το κουπόνι του προγράμματος φθηνού τουρισμού.

Μάλιστα οι προβλέψεις των εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης δεν είναι σε καμία περίπτωση αισιόδοξες για το μέλλον αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μιλώντας στο evima.gr  ο πρόεδρος του σωματείου της εστίασης Εύβοιας «Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια τείνουν να εκτοξεύσουν και άλλο την τιμή του παραδοσιακού πιτόγυρου σε δυσθεώρητα ύψη το επόμενο χρονικό διάστημα αν δεν υπάρξει μείωση των τιμών σε αυτά.

“Δυστυχώς για όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες οι συνεχόμενες αυτές αυξήσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μετακυλίσουν στον καταναλωτή ολόκληρες” αναφέρει χαρακτηριστικά εξηγώντας πως οι αυξήσεις σε ένα ψητοπωλείο μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 40 τοις εκατό.

“Αν η τιμή μετακυλίσει στον καταναλωτή μιλάμε για πιτόγυρο στα 4,2 και 4,5 κάτι το οποίο φαντάζει ανέφικτο να γίνει με αποτέλεσμα να δουλεύουν τις επιχειρήσεις τους με μηδενικά κέρδη και σε πολλές περιπτώσεις με ζημιά” προσθέτει.

“Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν επιχειρήσεις και κοινωνία προσπαθούμε να συγκρατούμε τις τιμές σε λογικά επίπεδα βάζοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας” καταλήγει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr