Εύβοια: Σε Περιβαλλοντική Δράση καθαρισμού συμμετείχε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Σε Περιβαλλοντική Δράση καθαρισμού συμμετείχε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Στην διενέργεια υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού επί του μικρού Λιμένα Λευκαντίου Χαλκίδας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο συντονισμού περιβαλλοντικών δράσεων,η Υπηρεσία μας έλαβε μέρος την 02-06-2021, στην διενέργεια υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού επί του μικρού Λιμένα Λευκαντίου Χαλκίδας.

Εν λόγω καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικό καταδυτικό κέντρο ‘’THALASSA DIVING ACADEMY’’ με την συνδρομή του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού Λιμένα Νομού Ευβοίας, υπό την επίβλεψη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. Στην προαναφερόμενη περιβαλλοντική δράση, συμμετείχαν επιπρόσθετα μαθητές και καθηγητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ευβοίας καθώς και εκπρόσωπος Εξωραϊστικού Συλλόγου Βασιλικού-Λευκαντίου.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, συλλέχτηκαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα από τον βυθό τα οποία μετεφέρθησαν με μέριμνα του Δήμου Χαλκιδαίων, σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.
Στόχος, όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του αισθήματος του
εθελοντισμού.

Η Υπηρεσία μας στο προσεχές διάστημα, πρόκειται να πραγματοποιήσει αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καθώς και εθελοντικές
οργανώσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr