Εύβοια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 10μελη εγκληματική ομάδα που δρούσε στο Νομό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 10μελη εγκληματική ομάδα που δρούσε στο Νομό

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (3) ένοπλες ληστείες, (8) κλοπές, (4) απόπειρες κλοπών, (1) φθορά σε Α.Τ.Μ. τράπεζας & (3) εμπρησμοί οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) ένοπλεςληστείες, οκτώ (8) κλοπές, τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών, μία φθορά σε Α.Τ.Μ. τράπεζας & τρεις (3) εμπρησμοί οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, καθώς και της Αττικής.

Διακριβώθηκε πλήρως η δράση 10μελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας επιχειρούσαν να αφαιρέσουν κυρίως καπνικά προϊόντα και χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά, από διάφορες εταιρείες των ανωτέρω περιοχών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, εμπρησμών οχημάτων και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες, ο οποίοι χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους,περιοχή της Αττικής, διέθεταν επιπλέον κρησφύγετο, οικία ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της ομάδας, σε περιοχή της Εύβοιας.

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 02-02-2017 έως και 21-07-2018τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

(3ένοπλων ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας

• σε εργοστάσιο – βιομηχανία, όπου μεταξύ άλλων, απέσπασαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό και τραπεζικές επιταγές
• σε εταιρεία, όπου απέσπασαν χρηματοκιβώτιο άνευ περιεχομένου, καθώς και
• σε βάρος ημεδαπού, όπου του απέσπασαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.

(8) κλοπών και συγκεκριμένα

• κλοπή από εταιρεία περιοχής της Βοιωτίας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και καπνικά προϊόντα, συνολικής αξίας (70.000) ευρώ και
• (7) κλοπές τροχοφόρων και ειδικότερα (3) Ι.Χ.Ε. & (4) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής, τα οποία χρησιμοποίησαν για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

(4) αποπειρών κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας

• (2) σε περίπτερα, καθώς και
• μία απόπειρα κλοπής καπνικών προϊόντων και μία απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου, από αντίστοιχες εταιρείες.

Πρόκληση φθορών σε Α.Τ.Μ. Τράπεζας που βρισκόταν σε χώρο εταιρείας, στην περιοχή της Βοιωτίας

(3) εμπρησμούς οχημάτων

• (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε περιοχή της Εύβοιας και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου σε περιοχή της Βοιωτίας.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Νοέμβριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, καθώς τότε είχαν συλληφθεί οκτώ (8) μέλη της, ενώ πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων (σχετ. το από 05-05-2020 Δελτίο Τύπου).

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr