Εύβοια: Στα «κάγκελα» φορείς και κάτοικοι του Νομού για την τοποθέτηση διοδίων για Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στα «κάγκελα» φορείς και κάτοικοι του Νομού για την τοποθέτηση διοδίων για Χαλκίδα

Δείτε το έγγραφο που επιβεβαιώνει την τοποθέτηση των διοδίων

Ανάστατοι είναι οι φορείς της Εύβοιας μετά και την απόφαση για τοποθέτηση μετωπικών διοδίων στη συνδετήρια οδό του ΠΑΘΕ με την πόλη της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με φορείς του Νομού ενώ σε έκτακτο δημοτικο συμβούλιο προχωρά σήμερα ο Δήμος Χαλκιδέων.

Την ίδια ώρα το παρακάτω έγγραφο μαρτυρά την απόφαση τοποθέτησης διοδίων καθώς η εταιρεία κατασκευής έχει ήδη πάρει άδεια από την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας προκειμένου να προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών.

Δείτε το έγγραφο


Ωστόσο η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας
παραμένει σταθερή στη θέση της κατά της τοποθέτησης μετωπικών διοδίων στη συνδετήρια οδό του ΠΑΘΕ με την πόλη της Χαλκίδας.

«Και στο παρελθόν έχουμε διατυπώσει, ως Π.Ε.Δ. και ως Δήμοι, την πλήρη αντίθεσή μας στην τοποθέτηση μετωπικών διοδίων στην οδό που συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Χαλκίδα. Απευθυνθήκαμε στο αρμόδιο Υπουργείο και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ως Π.Ε.Δ., ως Δήμοι και ως τοπικές κοινωνίες, δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση διοδίων στη συγκεκριμένη οδό» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος ΔιρφύωνΜεσσαπίων και Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Γιώργος Ψαθάς.

«Έχουμε στείλει υπόμνημα και έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Καραμανλή για να εξακριβώσουμε τις προθέσεις του Υπουργείου και για να εκθέσουμε, για ακόμη μια φορά, τους λόγους, που καθιστούν απαγορευτική την εγκατάσταση μετωπικών διοδίων στη συγκεκριμένη οδό. Ευελπιστώ ότι το θέμα θα κλείσει πριν καν ανοίξει»τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr