Εύβοια: Στον αέρα η μεταφορά των σκουπιδιών Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στον αέρα η μεταφορά των σκουπιδιών Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου

Οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφυων-Μεσσαπίων έχουν υπογράψει προσωρινή σύμβαση με τον δήμο Τρικάλων ωστόσο το κόστος είναι δυσβάσταχτο

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων των δήμων της Εύβοιας με κακές συνεννοήσεις και πρόχειρη διαχείριση της κατάστασης και την άρνηση του ΦοδΣΑ και των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Θήβας να δεχτούν από αύριο Σάββατο τα σκουπίδια των δήμων Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου.

Οι μόνοι δήμοι που έχουν βρει προσωρινή λύση είναι οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων με σύμβαση που υπέγραψαν με τον δήμο Τρικάλων για μεταφορά των απορριμμάτων εκεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων, Στάθη Παπαργυρίου ωστόσο το κόστος της σύμβασης είναι δυσβάσταχτο και η διαχείριση του μεγάλου προβλήματος από την δημοτική αρχή εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την μισθοδοσία των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ο κ Παπαργυρίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κόστος λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων του δήμου.

Ο πρόεδρος καταγγέλει επίσης οτι η διαδικασία της μεταφόρτωσης γίνεται με προχειρότητα χωρίς νομιμότητα, καθώς ο ΦοδΣΑ δεν έχει σταθμό μεταφόρτωσης απόρριμμάτων στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και τα σκουπίδια φορτώνονται στα επικαθήμενα με πρωτοφανή προχειρότητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr