SPANOS_2023
Εύβοια: Στους δρόμους οι έμποροι του Νομού – Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα – Ζητούν άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14/12 [βίντεο]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Στους δρόμους οι έμποροι του Νομού – Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα – Ζητούν άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14/12 [βίντεο]

Απαιτούμε το άνοιγμα είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Χαλκίδας οι οποίοι απαιτούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Απαιτούμε το άνοιγμα είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη η οποία τόνισε ότι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους.

Ομοσπονδία και Εμπορικοί Σύλλογοι ζητούν με επιστολή τους στο υπ. Ανάπτυξης την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων με επιστολή που απέστειλαν και αναφέρουν:

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία από την έναρξη της πανδημίας , ο νομός μας όπως και κάποιοι άλλοι νομοί βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με το σύνολο της χώρας.
Η παραπάνω κατάσταση καθιστά κατά την άποψή μας το οριζόντιο μέτρο του καθολικού lockdown ώς ζήτημα προς επανεξέταση από την επιτροπή των επιδημιολόγων και την κυβέρνηση.
Με κοινή απόφαση όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εμπορικών φορέων του νομού ζητάμε την λήψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών από πλευράς σας ώστε να διερευνηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής από τις 14 Δεκεμβρίου 2020.
Το παραπάνω αίτημα αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου μέλη μας – ως επί το πλείστον πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με αντίστοιχο εμβαδό και επισκεψιμότητα – που σήμερα είναι κλειστά.
Επίσης θέλουμε έγκαιρα να θέσουμε υπόψη σας την πρότασή μας για μια επιβεβλημένη εκ μέρους σας παρέμβαση, που θα αποτρέψει τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει την εφαρμογή των επιδιωκόμενων υγειονομικών όρων.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες – όψιμα όπως φαίνεται ανακάλυψαν την…. χονδρική πώληση προς επαγγελματίες, σαν να μην τους έφταναν οι πλήρεις υπηρεσίες e-commerce που διαθέτουν και παρέχουν.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης, του ιατρικού προσωπικού της χώρας όσο και ολόκληρης της κοινωνίας πρέπει να αποτελεί ο περιορισμός της πανδημίας και η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
Θεωρούμε ότι δεδομένου του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου του νομού, της υποδειγματικής συμμόρφωσης των καταστημάτων μας με τα προηγούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και την μεγάλη δυσκολία επιβίωσης για μία μικρή επιχείρηση ή αυτοαπασχολούμενο, οφείλουμε να επισημάνουμε την κρισιμότητα τις σοβαρής επανεξέτασης του παραπάνω αιτήματος .

Με εκτίμηση.
Οι αιτούντες :
1.Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας που εκπροσωπείται νόμιμα από την πρόεδρο Αγιοστρατίτη Παρασκευή
2.Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Αίσωπο Νικόλαο
3.Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λ. Αιδηψού που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Μαραβέλη Δέσποινα
4.Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Αμαρύνθου που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Παπαγγελή Βασίλειο
5.Εμπορικός Σύλλολος Αλιβερίου που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Βότση Σοφία
6.Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Δήμου Αυλώνος που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Σταμούλη Σοφία
7.Σωματείο Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Ερέτριας που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Χόνδρου Μαρία
8.Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ.Ντασίου Σόνια
9.Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Κομποθανάση Αθανάσιο
10.Σύλλογος Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων Ληλαντίων που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Κούκουζα Ελένη
11.Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Ανυφιώτη Ιωάννα
12.Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Μαντουδίου και Περιχώρων Δήμου Κηρέως που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Αλατζά Κωνσταντίνο
13.Εμπορικός – Επαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Στυρέων που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Αραπάκη Αγγελική
14.Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δήμου Ωρεών που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο κ. Σάμιαλη Χριστίνα
15.Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Τράκο Κωνσταντίνο
16.Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πευκίου & Αρτεμισίου που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Κραβαρίτη Στρατή
17.Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κ. Μαρουδή Γεώργιο

Σήμερα με παράσταση διαμαρτυρίας ζητούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του tvstar

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr