ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Συναγερμός στο λιμενικό! Σκάφος άρχισε να βάζει νερά στη Δροσιά Χαλκίδας

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένας ρυμουλκό σκάφος, ένα αλιευτικό σκάφος, ένα ταχύπλοο σκάφος, καθώς και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς.
Εύβοια: Συναγερμός στο λιμενικό! Σκάφος άρχισε να βάζει νερά στη Δροσιά Χαλκίδας

Εύβοια: Συναγερμός στο λιμενικό! Σκάφος με δύο επιβαίνοντες άρχισε να βαλθεί νερά!

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Δευτέρας 19 Ιουλίου, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για εισροή υδάτων στο ιστιοφόρο σκάφος “ΑΙΟΝ”, σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μπουρνώντα   Δροσιάς Χαλκίδας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένας ρυμουλκό σκάφος, ένα αλιευτικό σκάφος, ένα ταχύπλοο σκάφος, καθώς και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το ρυμουλκό σκάφος “Εύριπος”, σε απόσταση δύο  ναυτικών μιλίων από την περιοχή του Φάρου Κακοκεφαλής  Χαλκίδας και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον βόρειο λιμενοβραχίονα Χαλκίδας, στην προβλήτα του Κύκνου.

Η ρυμούλκηση έγινε από το ρυμουλκό “Εύριπος”, με την συνοδεία των υπολοίπων σκαφών και του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού. Οι αλλοδαποί επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από ιδιώτες δύτες απάντληση υδάτων από το ιστισοφόρα και σταθεροποίηση της εισροής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AION”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από προσοντούχο επιθεωρητή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ