Εύβοια: Το ζευγάρι που «ξάφριζε» Κύμη και Αλιβέρι συνελήφθη στην Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Το ζευγάρι που «ξάφριζε» Κύμη και Αλιβέρι συνελήφθη στην Χαλκίδα

Ενας άνδρας και μια γυναίκα που συνελήφθησαν στη Χαλκίδα"βρίσκονται" πίσω από το πλήθος κλοπών χρημάτων και κοσμημάτων στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου. Είχαν συνεργούς.

Συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουνίου, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, δύο αλλοδαποί (ένας άντρας και μία γυναίκα), οι οποίοι ενέχονται στην διάπραξη κλοπών.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ καθώς και χαρτονομίσματα ξένων χωρών.

Όπως προέκυψε, μέρος των προαναφερόμενων κοσμημάτων είχαν κλέψει την Κυριακή 12 Ιουνίου, απογευματινές ώρες, από σπίτι της περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Τα υπόλοιπα κοσμήματα φυλάσσονται, προκειμένου να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους και να αποδοθούν σε αυτούς.

Από την συνέχεια της έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με δύο τουλάχιστον συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, το χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου ως 9 Ιουνίου 2022, ενέχονται στη διάπραξη επιπλέον πέντε κλοπεεών και τριών αποπειρών κλοπών, από σπίτια και κατάστημα, περιοχών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα .

Όπως επίσης εξακριβώθηκε, σε βάρος του άνδρα συλληφθέντα, εκκρεμούσαν τρία Εντάλματα σύλληψης των Ανακριτικών Τμημάτων Χαλκίδας και Καλαμάτας, για διάπραξη ληστειών, με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr