Εύβοια: Viral το δέντρο που «φύτρωσε» στη μέση του δρόμου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Viral το δέντρο που «φύτρωσε» στη μέση του δρόμου

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Εύβοιας για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο

Μέσα στη μέση του δρόμου κυριολεκτικά φύτρωσε ένα δέντρο σε δρόμο του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον κίνδυνο που ελοχεύει για οδηγούς και περαστικούς.

Μάλιστα όπως τονίζουν όλος ο δρόμος από Κερασιά μέχρι Κοκκινομηλιά είναι σε κακή κατάσταση και ειδικά το τμήμα στη στροφή Αγίου Δαυίδ – Κοκκινομηλιά, ενώ αναφέρουν ότι κάτι πρέπει να γίνει προκειμένου και το δέντρο ν σωθεί και να αποφευχθεί πιθανό σοβαρό ατύχημα που μπορεί να προκληθεί λόγω του δέντρου.

Χρειάζεται να μεριμνήσουν άμεσα οι υπεύθυνοι όχι μόνο για το συγκεκριμένο σημείο αλλά για όλο τον δρόμο, καθώς οι γιγάντιες λακούβες τείνουν αν γίνουν το σήμα κατατεθέν του οδικού δικτύου της Εύβοιας συνολικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Εύβοια

Το «αν έχεις τύχη διάβαινε» βρίσκει δίχως υπερβολή εφαρμογή στην ΕΟ Αιδηψού- Λίμνης με πλήθος οδηγών στην Εύβοια, που ανάγκονται να ακολουθούν καθημερινά την συγκεκριμένη διαδρομή, να πορεύονται επί της ουσίας με δική τους ευθύνη αφού οι πτώσεις βράχων αλλά και γιδιών αποτελούν εκεί καθημερινό φαινόμενο.

Ο δρόμος θεωρητικά είναι κλειστός για τα οχήματα ωστόσο χρησιμοποιείται κανονικά ελλείψει προφανώς εναλλακτικής διαδρομή που να εξυπηρετεί στον ίδιο βαθμό τους οδηγούς.

Την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας προκαλεί το διαχρονικό πλέον- πρόβλημα των προβληματικών από άποψη σχεδιασμού παλαιών οδικών δικτύων που συνεχώς φράζονται από φερτά υλικά και κατολισθήσεις και θέτουν εκτός των άλλων σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Καθημερινά, η κοινή γνώμη παρατηρεί πως γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη η Πολιτεία κι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να επιλυθούν άμεσα του ζητήματος βελτιστοποίησης της ασφάλειας του οδικού δικτύου ειδικότερα εάν ληφθεί υπόψιν πως δίχως υπερβολή τα τελευταία χρόνια συντελείται στην Εύβοια μια πρωτοφανής θυσία ανθρώπινων ζωών στον «Μολώχ της ασφάλτου».

Το κακό οδικό δίκτυο σε περιοχές της Εύβοιας έχει επισημανθεί αρκετές φορές τόσο από τους κατοίκους, όσο και από δήμους και φορείς, καθώς αποτελεί κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα.

Εργαζόμενοι της AVRAMAR ενδεικτικά αποστέλλουν επιστολή με την οποία καταγγέλουν ότι οι δρόμοι που οδηγούν στα εργοστάσια της εταιρείας στην περιοχή των Ψαχνών και της Καστέλλας χρειάζονται άμεσα επισκευή.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, οι δρόμοι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τους εργαζόμενους να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά διερχόμενοι από εκεί με τα οχήματά τους.

 

Δείτε την ανακοίνωση:

«Το σωματείο μας από το 2019 έχει απευθυνθεί στη διοίκηση της AVRAMAR και στη Δημοτική Αρχή, για την επισκευή των δρόμων που οδηγούν στις μονάδες της εταιρείας στα Ψαχνά και στην Καστέλλα και από τότε έχουμε πάρει μόνο υποσχέσεις.

Οι δρόμοι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι 70, περίπου, εργαζόμενοι που τους χρησιμοποιούν καθημερινά όπως και πολλοί άλλοι που διέρχονται με τα οχήματά τους. Σε ορισμένα σημεία η φθορά είναι τέτοια που υπάρχει κίνδυνος να υποχωρήσει το οδόστρωμα. Ειδικά κατά τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων, που είναι συχνή, ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι καταστρέφουν τα οχήματά τους και αναγκάζονται να καλύπτουν τις φθορές από τους πολύ χαμηλούς μισθούς που παίρνουν.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος. Καθιστούμε υπεύθυνο κάθε αρμόδιο, για οποιοδήποτε ατύχημα, ή υλική φθορά, συμβεί σε συνάδελφο ή άλλο διερχόμενο και δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε στο πλευρό του σε κάθε πιθανή διεκδίκηση αποζημίωσης ή απόδοσης ποινικών ευθυνών».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr