Εύβοια: «Βούλιαξε» από κόσμο το λιμάνι του Καράβου για τον αγιασμό των υδάτων – Ποιος έπιασε το Σταυρό
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Βούλιαξε» από κόσμο το λιμάνι του Καράβου για τον αγιασμό των υδάτων – Ποιος έπιασε το Σταυρό

Πλήθος κόσμου έσπευσε στο Λιμάνι του Καράβου για την τελετή - Ποιος ο τυχερός που έπιασε τον Σταυρό

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα θρησκευτική κατάνυξη γιορτάζονται σήμερα σε όλη την Εύβοια τα «Θεοφάνια» και ο Αγιασμός των υδάτων.

Πλήθος κόσμου συρρέει από νωρίς το πρωί και στους ναούς της Εύβοιας ενώ με την ορθή μεγαλοπρέπεια ακολουθεί ο αγιασμός των υδάτων σε πόλεις και χωριά της επικράτειας.

Σήμερα αγιάζονται τα ύδατα με τον ιερέα να ρίχνει τον Σταυρό σε θαλάσσιο χώρο λιμανιών, σε όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου.
Το λιμάνι του Καράβου «βούλιαξε» από κόσμου όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες του evima.gr, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να απολαύσει τον Αγιασμός των υδάτων. Τον τίμιο Σταυρό έπιασε ένας νεαρός από τα Κριεζά Ευβοίας.

Τα Θεοφάνεια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η γιορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια, Φώτα ή Φωτά ή Εορτή των Φώτων

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr