Εύβοια: Ξεκινάει τη λειτουργία του για 6η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ξεκινάει τη λειτουργία του για 6η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Χαλκίδας

Μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς δίδακτρα, όρους και προϋποθέσεις εγγραφής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Χαλκίδας.

«Το Λαϊκό Φροντιστήριο πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια από πρωτοβάθμια εργατικά Σωματεία της περιοχής με σκοπό να βοηθήσει μαθητές και μαθήτριες, παιδιά εργατικών – λαϊκών οικογενειών, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δε θα πήγαιναν σε άλλη περίπτωση φροντιστήριο ενώ πολλά από αυτά δεν είχαν πάει ποτέ τους.

Στα χρόνια λειτουργίας του το Λαϊκό Φροντιστήριο είχε σημαντικά αποτελέσματα, μαθητές πέρασαν σε σχολές πρώτης επιλογής ενώ συνολικά τα παιδιά βελτίωσαν τις προηγούμενες επιδόσεις τους, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους γονείς τους. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η περίσσια όρεξη και το μεράκι των εκπαιδευτικών που αφιλοκερδώς στήριξαν αυτή την προσπάθεια!

Φέτος που ο χειμώνας προβλέπεται «βαρύς» αφού…

  • η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων σε δεκάδες τρόφιμα και άλλα βασικά καταναλωτικά είδη βρίσκεται σε εξέλιξη…
  • Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα ενοίκια και στα τιμολόγια του ρεύματος έχουν πάρει φωτιά…
  • Οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις τελειώνουν τις πρώτες ημέρες του μήνα…
  • Η μόρφωση των παιδιών μας συνεχίζει να είναι πανάκριβο εμπόρευμα και οι γονείς αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη…

…η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ!

Απλώνουμε το χέρι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια που οι πόρτες της μόρφωσης είναι κλειστές επειδή οι οικογένειές τους δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο κόστος.

 

Φωτίζουμε τη δύναμη της Αλληλεγγύης, το «ένας για όλους και όλοι για έναν» που είναι και το σπουδαιότερο μάθημα για τα παιδιά μας, για να αγαπήσουν ουσιαστικά τη μόρφωση.

 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς -εν ενεργεία, συνταξιούχους ή άνεργους – να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, να κάνουν δική τους υπόθεση το Λαϊκό Φροντιστήριο ώστε να καλυφθούν περισσότερες ειδικότητες και μαθήματα.

 

Καλούμε τα Σωματεία να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, να ενημερώσουν τα μέλη τους και τους εργαζόμενους στους χώρους ευθύνης τους. Οι γονείς των εργατικών – λαϊκών οικογενειών να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη, αυξάνοντας με απαιτητικότητα τη δράση του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

 

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνεχίσουν να ονειρεύονται το μέλλον τους»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr