Εξαφανίστηκε οδηγός μετά από τροχαίο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη δραματική νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαφανίστηκε οδηγός μετά από τροχαίο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη δραματική νύχτα

Ο οδηγός φαίνεται πως βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, μετά από τροχαίο στη Χαλκιδική, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν. Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του 41χρονου

Εξαφάνιση του οδηγού μετά από τροχαίο στη Χαλκιδική σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Μια σειρά από αυτόπτες μάρτυρες, τονίζουν πως ο 41χρονος κατάφερε να βγει τραυματισμένος από τα συντρίμμια του ΙΧ που οδηγούσε, αλλά έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ακόμα ζωντανός και έχει ταξιδέψει στο Άγιο Όρος. Άλλοι φοβούνται το χειρότερο, με τον χρόνο για τους στενούς συγγενείς του, να περνάει αργά και βασανιστικά. Οι έρευνες που έγιναν για δύο ολόκληρες μέρες στην ευρύτερη περιοχή του ατυχήματος, δεν έδωσαν κάποιο νέο στοιχείο.

Ο Μπάμπης Μουραλασβίλι 41 χρόνων, βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στην είσοδο του χωριού Πολύχρονο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Ήταν νύχτα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2022 όταν οι διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν στον τόπο όπου είχε ανατραπεί το αυτοκίνητό του. Η σκηνή που αντίκρισαν θα τους μείνει αξέχαστη. Ένας άνδρας ματωμένος και σε πλήρη σύγχυση κρατώντας ένα κατσαβίδι, τους κοίταζε χωρίς να τους βλέπει.

Τους ρώτησε τι ψάχνουν με το φακό στα παλιοσίδερα και όταν του απάντησαν, «τον οδηγό μήπως θέλει βοήθεια», εκείνος τους είπε: «Δε βρίσκεται εδώ, έφυγε. Ψάξτε για τον συνοδηγό». Μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι συνοδηγός δεν υπήρχε, ο τραυματισμένος οδηγός είχε χαθεί από προσώπου γης και από τότε παραμένει άφαντος.

Ο άτυχος ομογενής επέστρεφε από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου είχε επισκεφτεί έναν φίλο του. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ πήρε το δρόμο για Θεσσαλονίκη αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανατροπή του αυτοκινήτου του. Κάτοικος από το χωριό Πευκοχώρι είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»: «Πληροφορηθήκαμε για το ατύχημα λίγο αργότερα όταν είδαμε στο δρόμο πολλά αυτοκίνητα και πήγαμε κι εμείς να δούμε τι είχε συμβεί…

Ήταν ένα αυτοκίνητο αρκετά ταλαιπωρημένο. Έλειπε ο οδηγός και ψάχναμε να τον βρούμε. Μάθαμε πως κάποιος που περνούσε από εκεί, τον είδε και τον ρώτησε αν ήταν καλά. Απάντησε πως ο συνοδηγός είχε χτυπήσει». Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως στο όχημα δεν υπήρχε συνοδηγός και ο αγνοούμενος βρισκόταν σε σύγχυση από το μετατραυματικό σοκ.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χανιώτη, Ιωάννης Λεμονής ανέφερε πως κανένας κάτοικος ή καταστηματάρχης δεν τον είδε μετά το ατύχημα. «Βρέθηκε το αυτοκίνητο, ο οδηγός όμως όχι. Κάτι ειπώθηκε ότι μπορεί να τον είδαν, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Οι πληροφορίες σταματούν εκεί. Δεν υπάρχει τέτοια άλλη μαρτυρία και εξάλλου το χωριό είναι μικρό. Αν ζητούσε βοήθεια από κάποιον, το σίγουρο είναι πως θα φωνάζαμε τον γιατρό. Η περιοχή έχει αρκετά ταξί, έχω μιλήσει με τους οδηγούς, κανείς όμως δεν τον είδε και εκείνη την ώρα δεν είχε ούτε ΚΤΕΛ», κατέληξε.

Ο Παναγιώτης Ντολκέρας επέστρεφε από Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου όταν ξαφνικά στο δρόμο με κατεύθυνση προς Πολύχρονο τον προσπέρασε με ταχύτητα το αυτοκίνητο του αγνοούμενου. «Έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από μένα, ίσως με 200. Με εντυπωσίασε και είπα αυτός θα σκοτωθεί. Στις στροφές που είχε ο δρόμος μπροστά έβλεπα τζάμια, θραύσματα και σταμάτησα μήπως έγινε κάτι κακό να βοηθήσω», είπε ο μάρτυρας μιλώντας στην εκπομπή.

Το αυτοκίνητο είχε ανέβει στους πρόποδες του βουνού, είχε προσκρούσει στα κιγκλιδώματα στην άλλη πλευρά του δρόμου και είχε αναποδογυρίσει. «Είδα ξαφνικά έναν άνδρα. Φορούσε μία μπλούζα άσπρη με μαύρα οριζόντια σήματα και μου είπε να μην ψάχνω άδικα γιατί ο οδηγός έχει φύγει στο χωριό. Όταν ρώτησα πώς το ξέρει, άρχισε να πηγαίνει προς τα πίσω σε κατάσταση σοκ».

«Κρατούσε και ένα κατσαβίδι. Κατάλαβα ότι ήταν ο ίδιος όταν ήρθε η Αστυνομία και βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο το διαβατήριό του. Τον αναγνώρισα από τη φωτογραφία. Ψάξαμε στις καλαμιές μήπως ήταν εκεί, αλλά είχε χαθεί». Οι μάρτυρες κάλεσαν την αστυνομία αλλά ο οδηγός είχε εξαφανιστεί.

Ο Μπάμπης είχε χτυπήσει όταν ήταν μικρός στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να έχει κάποια κενά μνήμης και οι οικείοι του φοβούνται μήπως υπέστη κάποιο μετατραυματικό σοκ και βρίσκεται σε σύγχυση. «Εγώ πιστεύω ότι αν βρήκε τρόπο να φύγει, θα είναι στο Άγιο Όρος. Επειδή εκείνη την ώρα πέρναγε ένα μηχανάκι, πιθανόν να φοβήθηκε ότι τον χτύπησε και τον σκότωσε και γι’ αυτό να τράπηκε σε φυγή. Ίσως να είναι κάπου και να κρύβεται, γιατί από την έρευνα της αστυνομίας στα νοσοκομεία, δε βρέθηκε κάτι», πρόσθεσε ο φίλος του.

Έρευνες έγιναν από την αστυνομία, την πυροσβεστική, αλλά κι από εθελοντές για δύο ημέρες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ίχνος του οδηγού. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν χρήματα και όλα του τα προσωπικά αντικείμενα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr